Skip to Content

Созопол

Награждават замъка “Влюбен във вятъра” край Созопол

Влюбен във вятъра” се нареди на четвърто място в ТОП 5 на най-красивите замъци в Европа. Пред него в класацията са само  три замъка - в Португалия, Испания и Германия. 

Първоначалният подбор бе извършен от жури, включващо международни експерти в туристическата индустрия. То селектира 16 замъка в Европа, между които и замъкът „Влюбен във вятъра”. Победителите определи онлайн гласуване, в което участие взеха 10 490 туристи от 109 страни по света.

3 септември е денят на Българското национално радио на Празниците на изкуствата „Аполония“

Пред Амфитеатър Аполония ще бъдат разположени арт инсталацията „Радиото“ и фотоизложбата „Историята на БНР в кадри“. Жителите и гостите на Созопол ще могат да видят как се реализират радиопредавания в откритите студиа на БНР: от 9.35 ч. едновременно в ефира на националната програма „Хоризонт“ и Радио Бургас - БНР и от 12.20 ч. предаването „Артефир“ на програма „Христо Ботев“.

Издателство "Колибри" на АПОЛОНИЯ

Предпремиера на новия сборник на Александър Шпатов #НаЖивоОтСофия и представяне на дебютния роман на Димана Трънкова „Усмивката на Кучето“.

#НаЖивоОтСофия на Александър Шпатов на АПОЛОНИЯ

На 1 септември предстои да излезе сборникът с кратки градски разкази "НаЖивоОтСофия", дело на Александър Шпатов – едно от най-често спряганите имена на новата българска литературна сцена.
Винаги съм живял в София, споделя Шпатов, няма за какво друго да пиша, освен за града ни.

Роден е в Окръжна болница през 1985 г. Учил е в Младост (Американския колеж) и Северното крило на Ректората (Юридическия факултет). Живее зад Орлов мост. Първия си сборник Бележки под линия (2005) издава, когато е на 20.

Литовската театрална академия и театър лаборатория “Open Circle” идват в България по покана на МОНТФИЗ

“Dear Teacher ” („Скъпа Елена Сергеевна”) по Людмила Разумовская
е спектакълът, който абсолвентите от актьорския клас на
Аидас Гиниотис от Литовската академия за музика и театър и акторите от Театрална лаборатория “Open Circle” (Литва) ще представят на
българска сцена по покана на МОНТФИЗ на 31 юли от 21:00 часа в Созопол

Спектакълът е кооподукция между Литовската академия за музика и театър и Театрална лаборатория “Open Circle” .

ІХ Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите” завършва с концерт

На 15 юли от 18 часа на летния театър Аполония в Созопол ще бъде заключителният концерт на лауреатите на Международния младежки фестивал Музите в Созопол. На тържествена церемония ще бъдат връчени наградите в категория музикално изкуство и купата „Гранд при” на фестивала.

Разпространи съдържание


Партньори