Skip to Content

Десетият юбилеен фестивал “Здравей, Здраве” се открива с шествие на мажоретки на възраст 70 + години!

Пролетният фестивал на здравословния живот в Пловдив, който през 2019 г. празнува своя юбилей започва тази година необичайно-  с радостно шествие, водено от дами-мажоретки на клуб “Бяла Роза” Казанлък на възраст от 70 до 80+ години!

Шествието е предвидено за петък, 19-ти април 2019  итръгва в 17.30 ч. от площад “Джумая Джамия”, преминава през площад “Стефан Стамболов” пред Общината и завършва в Градската градина до Дома на науката и техниката на ул. “Гладстон” 1. На това място в следващите два дни, 20 и 21 април, събота и неделя, с вход свободен се провежда фестивала.

 

Организаторите предвиждат дефиле на здравето за  всички възрасти с напомнянето, че имеенно в Пловдив преди 10 години се даде старт на инициативи и дейности в подкрепа на здравословния  начин на живот- движение, хранене и осъзнатост. Днес, вече по цялата страна гори огъня на грижата за дух, душа и тяло. Над 20 града провеждат дъщерни фестивали “Здравей, Здраве”, а паралелно и независимо от тях съществуват множество по-малки или по-големи сходни прояви в посока профилактика на здравето и лечение с природни средства.

Фестивалната програма тази година се разгръща в невиждан до сега мащаб и разширение. Включени са над 150 събития, отворени и достъпни за гражданите и гостите на града. Лекции, практики, спорт и движение на закрито и открито в Градската градина, йога, медитации, арт работилници за малки и големи. Изложението на здравословни продукти  освен традиционните изложители в пространството на Дома  предвижда участие на Фермерския пазар на откритите площи около сградата. Празникът е вдъхновяващ и подобаващ за юбилея, а организаторският екип е готов да посрещне хилядите си приятели и последователи с нараснал екип доброволци и съмишленици.

Програмата скоро ще бъде публикувана на сайта на фестивала.

 

http://zdraveizdrave.org/wp/%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B2/

 

Проектът е част от програмата на Пловдив-Европейска столица на културата 2019.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT