Skip to Content

НАТФИЗ

Пет фестивала очакват студентите на НАТФИЗ

НАТФИЗ връчват Doctor honoris causa на професор Хайнер Гьобелс

Хайнер Гьобелс, немски композитор, режисьор, куратор и лектор по Театрознание.

Роден е 1952 г., завършва Социология (1975) и Музика (1979). Като композитор създава композиции за ансамблии оркестри („Surrogate Cities“) и си сътрудничи с някои от най-добрите ансамбли и оркестри,сред които„Ensemble Modern“, „London Sinfonietta“, „Orchestra in the Age of Enlightenment“, „Berlin Philharmonics“.

"За любовта и други демони" по Маркес в НАТФИЗ

От Габриел Гарсия Маркес, специалност ІV АДТ, клас проф. Маргарита Младенова

„Боян Магесника. Изследване на литературния мит“- премиера

 Водещ премиерата и представящ книгата проф. д-р Станислав Семерджиев. С участието на проф. Михаил Неделчев, проф. Пламен Бочков, доц. Пламен Антов, проф. Милена Кирова, доц.

Нощ на литературата в НАТФИЗ

НАТФИЗ ще се включи в „Нощ на литературата“ на 10 май, от 18 до 22 часа.

„За техниката на актьора“ на Михаил Чехов с представяне в НАТФИЗ

  Михаил Чехов e  именит театрален деец,  учител на поколения артисти по целия свят. Благодарение на Чехов идеите на Станиславски намират продължение в работата на  стотици и хиляди артисти, които и вчера, и днес са украшение на американското кино и театър.

Премиера на "Ателие" по „Зойкина квартира“ на Михаил Булгаков

постановка проф. Стефан Данаилов

асистенти  Росица Обрешкова и д-р Сава Драгунчев

сценография и костюми доц.Елена Иванова и Ралица Русева

дизайнер на дамските костюми Веселка Крачунова

 

„Живият Леон Даниел”- вечер в НАТФИЗ

На 18 май (понеделник) в Аулата на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” ще се състои вечер под наслов „Живият Леон Даниел”. Тя се организира от издателство „Захарий Стоянов” и ръководството на Академията. Паметната вечер за големия режисьор и изтъкнат театрален деец е част от инициативата на Столичната община, БАН, УНСС, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” и издателство „Захарий Стоянов”, която носи девизът „Да възкресим българския дух”.

„Не падай духом“ от Станислав Стратиев в НАТФИЗ за Деня на театъра

Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ ще ознаменува Международния ден на театъра в почетното присъствие на Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев.
Традицията държавния глава да поздравява абсолвентите на Академията, в деня на професионалния празник на световната театрална общност, датира от 2004 г.
Честта да представят НАТФИЗ в бележития ден е оказана на дипломантите на проф. д-р Атанас Атанасов, които ще изпълнят „Не падай духом“ от Станислав Стратиев.

Разпространи съдържание

Партньори