Skip to Content

Първата сесия на Музите 2016 в Созопол завърши и започна втората, в раздел пеене и театър

С тържествен гала-концерт  приключи  първата сесия в раздел Танцово изкуство на младежкият международен  фестивал Музите.  Най-много първи места  грабнаха  участниците на балетно студио Космея от Литва. С  тяхната нестандартна и различна хореография и ефектна сценография и костюми, те очароваха не само журито, но многобройната публика. Другите призьори са  Айстар от Молдова и балетен център Грация от гр. Казанлък. Олга Алексеева и Сабине Сила от Латвия пък показаха най-добра техника в класическият танц и заслужено журито им присъди златен медал . Паричната награда на организаторите на фестивала - Гранд При бе разпределена  между Айстар от Молдова, ансамбъл Тракийче от гр. Сливен и Школата за Атракциони към Националният дворец  за децата - гр. София. Всички останали състави също  бяха наградени в различните раздели и възрастови категории.  

1000 танцьори от 31 танцови групи изнесоха зашеметяващ гала концерт, но както винаги апогея  на програмата са българските хора и ръченици. Ансамблите Тракийче, Балканджийче и  Зорница вдигнаха зрителите  на крака. Вечерта завърши с право хоро на сцената на Амфитеатър Аполония, където публика и участници заиграха в ритъма на българското.

Втората сесия започна с раздел Музикално изкуство -фолклорна и класическа музика, следва раздел театър и  поп и джаз пеене. 20 театрални постановки ще радват публиката в черноморският град.  Официалното закриване  и финален гала-концерт на фестивала е на 14 юли от 19.30 часа на сцената на Амфитеатъра в Созопол.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT