Skip to Content

„Виновни до доказване на противното“ –най-новият бестселър на Лиан Мориарти

На 5 октомври излиза „Виновни до доказване на противното“ –най-новият бестселър на Лиан Мориарти!

Книгата е носител на наградата „Роман на годината“ (2016 г.) от престижната читателска платформа Goodreads.

Преводач на книгата е Вихра Манова.

Шестима отговорни възрастни. Три сладки дечица. Едно дружелюбно кученце. Поредният обикновен, приятен уикенд в предградията на Сидни. Какво би могло да се обърка?

Животът на Сам и Клемънтайн е прекрасен, макар и доста натоварен. Сам току-що е започнал мечтаната нова работа, докато челистката Клемънтайн се подготвя за най-важното прослушване в кариерата си. Двамата се грижат и за момиченцата си – Холи и Руби.

Клемънтайн и Ерика са добри приятелки от детинство, които се разбират само с един поглед. Ерика е израснала в техния дом, където намира сигурност и приятелство.

Семействата на Клемънтайн и Ерика са поканени от новите им съседи на барбекю. Толкова е лесно да откажат, но се съгласяват.

Два месеца по-късно дъждът в Сидни не спира, а Сам и Клемънтайн не престават да се питат: Защо не казахме „не“? Случилото се по време на барбекюто извaжда на показ пукнатините в привидно стабилния им брак. Те са напът да осъзнаят колко необикновен е бил обикновеният им живот. Но на каква цена?

Роман на годината наGoodreads! (2016 г.)

Лиан Мориарти е един от малкото автори, заради когото бих оставила всичко, което имам да върша. Книгите й са мъдри, искрени... и никога не мога да предугадя накъде ще тръгне историята в тях.

Джоджо Мойс

Мориарти е умел разказвач, който създава убедителни персонажи, в които можем да се припознаем.

Уошингтън Пост



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT