Skip to Content

Каталог на изложбата "Престилката - знак и молитва"

Излезе от печат каталогът към изложбата „Престилката – знак и молитва“, издаден с финансовата подкрепа на Министерство на културата. В него е включена най-представителната част от колекцията традиционни престилки, съхранявани във фонда на РИМ – Търговище. Събирана в продължение на повече от 60 години, тя включва образци от различни краища на страната. Със своя колорит, контраст и съчетание на орнаменти, представените престилки са подходящ фон за един любопитен разказ, разкриващ техните скрити послания.

           Изданието е двуезично и предназначено както за музеи и музейни специалисти, така и за читатели и специалисти извън професионалните музейни кръгове, каквито са читалищни дейци, хореографи, самодейци, реконструктори, художници, разнообразната музейна публика и всички хора, които се интересуват от българското традиционно облекло и култура, техните автентични елементи, характеристики и интерпретации.

           Каталогът ще се разпространява безплатно в музейната мрежа, библиотеките, читалищата и образователни институции. Изданието може и да се закупи от Регионален исторически музей – Търговище.

За справки и допълнителна информация: тел. 0601/ 6 52 16 и 0879 183 449.Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT