Skip to Content

„Физика на тъгата” ще бъде изсвирена в Ню Орлиънс

Дата на събитието: 
Ср, 29/11/2017 - 18:00 - 22:00

Джаз сюита „Физика на тъгата” по романа на Георги Господинов ще има музикална премиера в Ню Орлиънс. Композиторът е Георги Петров, който е учил в южняшката столица на джаза и от години живее и свири там. Проектът ще се реализира на сцена от неговия квартет, в който участват още Трей Будрьо - контра бас, Брадли Уеб - барабани

Томас Майерски - алто саксофон, Хилъри Джонсън - вокал.

 

Джаз сюитата е в 10 части, които следват линията на романа: Изоставяне, Минотавъра, Патологична емпатия, Гаустин,  Тайм капсула, Сократ във влака, Купувачът на Истории, Глобалната Есен, Физика на Тъгата.

Георги Петров определя стила като модерен джаз, повлиян от класическата музика и инди рок, с които е отраснал. 

 

 „След като прочетох романа, си дадох сметка, че той казва много за моя живот, за порастването ми в България, за начина, по който възприемам реалността. Имах късмета да се свържа лично с автора и той ми помогна при оформянето на концепцията за сюита в 10 части, за което му благодаря. Изпълнението ще включва откъси от книгата и изцяло оригинална музика, вдъхновена от нея, от героите й и фикционални и реални места в България”, пише композиторът в анонса за предстоящата премиера.

Желанието на музиканта е произведението по българския роман да бъде свирено на различни места в САЩ. Търси пътища то да бъде изпълнено и пред българска публика догодина.

 

Георги Петров (1987) е част от младата музикална сцена на Ню Орлиънс, Издал е авторския албум Lost Originals. Създател е на „Георги Петров квартет”.

 

Премиерата е на 29 ноември 2017в The Building.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT