Skip to Content

Очаквайте бестселърови заглавия от ИК „Хермес“ и през 2021 г.

Изминалата година беше предизвикателен период за всички, но именно затова много от нас се обърнаха към книгите за отговори, вдъхновение или разтоварване. Затова не беше изненадващо, че сред най-продаваните заглавия на Издателска къща „Хермес“ за 2020 г. се нареди Марк Менсън с „Тънкото изкуство да не ти пука“ и „Всичко е прецакано. Книга за надеждата“. На голям интерес през годината се радваха и книгите от български писатели, както и новите детски издания, които представихме на пазара.

За началото на новата година подготвяме още интересни заглавия от различни жанрове, от нови или вече наложили се български и чужди автори. През 2021 г. се навършват и 30 години от основаването на Издателска къща „Хермес“, така че може да очаквате много изненади.

През първите месеци на новата година със знака на ИК „Хермес“ ще излезе „Вдън гората Дикчам“ първата и знакова книга на Георги Божинов. За нея дъщерята на писателя Милка Рускова споделя: Може да се каже, че без нея нямаше да се роди двайсет години по-късно романът шедьовър „Калуня-каля“.

Една дългоочаквана и важна книга за всички почитатели на алтернативната медицина е „Излекувайте се“, базирана върху едноименния популярен документален филм на Нетфликс. Тя представя историите на хора, преодолели заболявания, които конвенционалната медицина счита за „нелечими“ и „фатални“. Вдъхновяващите и емоционални проникновения на тези победители доказват, че пътят на изцелението е индивидуален и дълбоко личен.

Още едно дългоочаквано заглавие: „Изгубеният“ от Джейн Харпър – самостоятелна история за отмъщение и тайни от миналото, която отново ни пренася в австралийската пустош. През януари ще излезе и игралният филм по дебютната книга на авторката – „Сушата“.

За месеца на любовта „Хермес“ подготвя книгата „Модерна любов“ – колекция от едни от най-запомнящите се и провокативни есета, публикувани в популярната колонка на „Ню Йорк Таймс“. Включени са и историите, вдъхновили сериала с едноименно заглавие, в чиито главни роли участват Тина Фей, Анди Гарсия, Ан Хатауей, Катрин Кийнър, Дев Пател и Джон Слатъри.

 

За всички, които ценят традициите и вкусните домашни ястия, подготвяме едно прекрасно издание. „Тефтерът на баба“ съдържа рецепти, представени от талантливата Светлана Илиева, която познавате от телевизионния екран, и световнопризнатия кулинарен фотограф Илиан Илиев.Партньори