Skip to Content

РНБ Иван Вазов

Честват 160 години от рождението на библиотекаря Лука Касъров

Втори национален колоквиум „По следите на българската книга: Описи. Находки. Библиология“ ще се проведе на 30-ти октомври 2014 г. в пловдивската Национална библиотека „Иван Вазов“.  Форумът е посветен на 160 г. от рождението на поддиректора на библиотеката в периода 1902–1915  година Лука Касъров и 135 години от създаването на Пловдивската народна библиотека.

Канадската писателка Гейл Зое Гарнет представя своя книга в Пловдив

Канадската писателка Гейл Зое Гарнет ще гостува в България от 1 до 6 ноември 2014 г. по покана на издателска къща „Арка“ и с подкрепата на Канадското консулство. Тя ще представи книгата си "Свирепо обожание" на 3 ноември от  17.30 ч. в конферентна зала на Народна библиотека "Иван Вазов“.

В Пловдив избират своя любим съвременен български автор

На 15 октомври 2014 г. четящите хора  на Пловдив ще имат възможност, да посочат своя любим съвременен български автор. Кампанията е организирана  от Сдружение „Писалка и перо“ към Народната библиотека „Иван Вазов“ с финансовата подкрепа на НАРД – Национален алианс за работа с доброволци, а основна цел е популяризирането на съвременните български автори и техните книги.

Изложба показва пейзажи и градове от Германия

Изложба, озаглавена „Градове и пейзажи в Германия“  ще бъде открита в пловдивската библиотека „Иван Вазов“. Фотографските пана са експонирани в централното фоайе на библиотеката от 06 октомври и ще останат там до  17 октомври. Откриването на експозицията, която се реализира с любезното съдействие на Гьоте институт в София по повод  135-годишнината на НБ „ Иван Вазов”, ще бъде на 9 октомври от 17.30 часа.

Стефан Бонев връчва наградите в „Недоизречено 5“

Приключва петото национално издание на нестандартния литературен конкурс „Недоизречено“. Наградените ще чуят имената си на 29 септември, от 18.00 часа. Церемонията ще бъде в единствената пловдивска кафе-книжарница, намираща се до край Братската могила. През май месец там беше даден стартът на необичайната литературна надпревара.

Деца ще се забавляват в пловдивската библиотека в Нощта

В навечерието на есента, малчуганите и юношите, любители на приключенията ще се забaвляват в десетото издание на „Нощ на музеите и галериите в гр. Пловдив“. „Творчески работилнички за миникартини“, там, се случват по уникален проект в черно-бяла тематика, с арт и релаксиращи техники. Ръководител на забавлението за децата е учителката им Мария Петрова. 

Лятна читалня на открито в Пловдив за трети път

За трета поредна година в градинката на Джумаята в Пловдив ще се проведе Лятна читалня на открито. Откриването е на 08 юли от  10 часа. Тази година организаторите имат подкрепата и на още едно издателство, с което броят им нараства на шест. Това са „Просвета”, „Фют”, „Егмонт България”, „Клевър бук”, „Хермес” и „Жанет  45”. С детските  книги, активните карти, детските списания, енциклопедии, дарени книжки от граждани...

Лекарка открива изложба в НБ „Иван Вазов“

Лекарка ще открие изложба в пловдивската Народна библиотека „Иван Вазов“. Събитието ще се състои на 2 юли от 17:30 ч.

Педиатърката Екатерина Домбакян е доктор по образование, а художник и писател по призвание. Тя е родена в  в Пловдив и израства сред красотите на хилядолетния старинен град – в Арменската махала. Завършва медицина и специализира детски болести. През 1980 год. заминава за Мюнхен, където живее, работи и твори до 2008 година. Участва общо в 25 изложби, от тях 12 самостоятелни.

25 години от завършването отбелязват с изложба възпитаници на НХГ „Цанко Лавренов“

25 години от завършването си ще отбележи випуск възпитаници 1989 г.  на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов” – Пловдив с изложба в Национална библиотека „Иван Вазов“.

В изложбата участват 25 автори, сред които и преподаватели, с  41 творби, изпълнени в различни техники.

Разпространи съдържание


Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT