Skip to Content

Държавна опера - Пловдив

Млади диригенти от Европа със заключителен концерт в Пловдив

Изтъкнатият диригент и педагог проф. Йоханес Шлефли (Швейцария) за поредна година избра пловдивските филхармоници за своя международен майсторски клас, в който се обучават млади диригенти от Европа. Цяла седмица те усилено репетират с помощта на опитните инструменталисти на Пловдивска опера под наставленията на ръководителя на Диригентската програма в Училището по изкуствата в Цюрих.

Кралицата на нощта и Реквием в „Амадеус” на Античния театър

Изненада за киноманите и почитателите на хубавата музика подготвя Пловдивската опера с проекта „Амадеус” на Античния театър. На 16 септември oт 20 часа ще бъдат представени известни композиции от Моцарт, включени в знаменития филм на Милош Форман. Лентата „Амадеус” бе отличена с 8 Оскара и 5 Златни Глобуса през 1985 година, а саундтракът към филма включва над час и половина произведения на гениалния композитор.

Операта пренася „Българи от старо време” в Стария град за 6 септември

За празника на Пловдив и Деня на Съединението дворовете на къща Хиндлиян и Балабановата къща ще оживеят с весел музикален спектакъл.  Пловдивската опера кани малки и големи „На гости на старите българи” – една патриархална история с много смях, песни и танци по мотиви от мюзикъла „Българи от старо време”.  На 6 септември (събота) от 11 и 16 часа пловдивчани ще могат да надникнат в домовете на Хаджи Генчо и дядо Либен, да се забавляват със съседските свади, да попеят с момите в народни носии и да се хванат на сватбарско хо

Лятна гала на Операта с Орлин Павлов и Еделина Кънева

Любими песни и симфонични пиеси с лятна тематика включва премиерният проект „Не си отивай, лято!” на Държавна опера Пловдив. След успеха на новогодишната гала вечер с Орлин Павлов и Еделина Кънева, изпълнителите са поканени за една по-лежерна вечер под звездите в лятно кино „Орфей”на 28 август от 20:30 часа.  Програмата включва джаз класики като „Summertime” от Гершуин и „Летен вятър” на Франк Синатра в аранжимент за симфоничен оркестър.

Виртуози на цигулката откриват Есенния салон на изкуствата в Пловдив

Майстори на цигулката ще свирят на Античния театър на 2 септември с оркестъра на Държавна опера Пловдив. Специалният концерт ще открие традиционния Есенен салон на изкуствата, организиран от Община Пловдив.  В програмата с включени произведения от Сарасате, Бах, Чайковски, Владигеров, както и прочутият концерт за 4 цигулки от Виввалди.

“Флирт в лятна нощ” предизвиква влюбените в кино „Орфей”

Операта излиза със специално предложение за млада влюбена публика . Танцовият театър „Флирт в лятна нощ”, който е базиран на музика от „Амели Пулен”, ремикси на Моцарт и Буда бар от далечния Изток, ще бъде представен на 7 юли на сцената на кино „Орфей”. Срещи, запознанства, изневери и раздели, разказани по изключително забавен начин от млади талантливи танцьори и ефектна мултимедия.

Испанският кралски двор се мести на Античния с „Дон Карлос”

На 5 юли пловдивчани ще имат възможност да видят постановката на операта „Дон Карлос” , която е посрещана с овации в цяла Европа. Спектакълът е игран на Фест шпиле в театъра на Караян в Залцбург, в зала Аудиториум в Испания и в редица други престижни оперни театри. Декорът на „Дон Карлос” има актуална и модерна визия, а режисьорската концепция на доц.

Разпространи съдържание


Партньори