Skip to Content

София

Тайе Селаси с премиери в България

Тайе Селасие родена през 1979 г. в Лондон, в семейството на нигерийка и ганаец. Израства близо до Бостън, впоследствие живее в Ню Йорк, Рим и Берлин, а понастоящем –в Лисабон. Не обича да я питат откъде е. Предпочита да изброи градовете, където се чувства местна. Или да използва думата „афрополит“ – понятие, което сама е измислила за такива като нея.

139 години от обявяването на София за столица на България

На 3 април 2018 г. отбелязваме 139 години от обявяването на София за столица на България.

„Реквием“ от Моцарт с маестро Йордан Камджалов – смелост и нови мащаби в класиката

Дни преди концертите на „Реквием“ от Моцарт, Йордан Камджалов сподели емоции от кухнята на класиката в изцяло нов вид. Предконцертните диалози на диригента, маестра Мая Василева и солистите на „Музикална лаборатория за Човека“ преминаха сред пълни зали и честни въпроси от публиката. Честни бяха и отговорите на Маестро Камждалов, който съвсем открито сподели мислите си преди първия път, в който се осмелява да дирижира творба на гениалния Волфганг Амадеус Моцарт.

Изложение „Европейско образование” 2017

Достъпното качествено образование в престижни европейски университети ще бъде във фокуса на изложение „Европейско образование”, което отваря врати в София на 11 март в и продължава  на 12 март в Пловдив.

Националният балет на Русия „Берёзка” с три спектакъла в България

Националният балет на Русия „Берёзка”, превърнал се в една от емблемите на руската култура , през  70 годишната си история получава признанието и подкрепата на всички руски правителства. Ансамбълът, който е в структурата на "дела под патронажа на президента"получи нова сграда в центъра на Москва, това съобщи лично Владимир Путин на среща с екипа на балета. https://www.vbox7.com/play:e2d8ea24a7 Руският президент засвидетелства уважение и личната си благодарност.

Започва Националното литературно турне на писателя Анчо Калоянов

След издаването на „Калуня-каля“ на Георги Божинов романът „Димитър Злочести и Войводата Патрев“ на Анчо Калоянов е втората забележителна и забравена книга за Априлското  въстание  (първото  издание  е през 1978 г.), която „Хермес“ предлага за нов прочит.

Преиздаването й през 2016 година съвпада с честването на140 години от Априлското въстание.

„Летящите грузинци” с турне в България

С огромен успех, при пълни зали и възхищението на публиката преминава световното турне на Национален Балет на Грузия „Сухишвили” , със специалното участие на Грузинския Оркестър с ”Юбилейна класическа програма 70 години Сухишвили” , 120 минути Взривяваща енергия.

Владимир Зарев – Национално литературно турне „Орлов мост“

 Националното литературно турне „Орлов мост“  ще започне с премиери в: 

·                    Пловдив – 14 октомври (сряда), 18,00 часа

Книжарница „Хермес“ – Централ,ул. „Княз Александър І“ 43

„Посолство на майсторството“: гастроли в България

На 17, 18 и 19 септември Санкт-Петербургският Дом на музиката кани слушателите в София и – за първи път – в българския град Кюстендил на концертите на „Посолството на майсторството“. За българската публика ще свирят младите солисти, лауреати на международни конкурси Александър Петров (флейта) и Александър Кашпурин (пиано).
 
Разпространи съдържание


Партньори