Skip to Content

Опера

Дългоочакваната премиера на „Атила“ е на 8 август в Стара Загора

Дългоочакваната премиера на спектакъла на операта „Атила“ от Джузепе Верди ще се състои на 8 август на сцената на Античния форум „Августа Траяна“ в Стара Загора. „Атила“ на Държавна опера-Стара Загора и Театро Лирико-Каляри, Италия е уникална за България от подобен род сътрудничество нова продукция, която се подготви, за да бъде представена на двете партньорски сцени.

Старозагорската опера отбелязва 95-та си годишнина с празничен концерт

С пищен концерт, който ще се състои на 1 юли от 21.00 часа на Античния форум „Августа Траяна“, Старозагорската опера ще отбележи 95 години от създаването си. Концертът е с участието на тенора Камен Чанев и на примата Веселина Кацарова, артистичен директор на Операта, която пристига специално за събитието.

Втори международен гастрол на Държавна опера Варна с „Бохеми“ от Пучини

Очаквайте в  СПОДЕЛЕНИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯНА 7.05.2020 ОТ 19 ч. запис от представлението в FORESTNATIONAL, Брюксел от 2018 г.!

Суперпродукцията „Набуко“ от Верди в Страстната седмица

На 16 април 2020, 19.00, Театрално-музикален продуцентски център Варна ще поднесе на почитателите на оперното изкуство streaming на суперпродукцията „Набуко“ от Верди, с която на 21 декември 2018 година Държавна опера Варна спечели овациите на 5 000 зрители в най-голямата зала на Брюксел Forest National. Това е първият международен гастрол, който екипът на оперния театър включва в своите „Споделени представления“. Видеозаписът с няколко камери дава възможност постановката да се проследи в детайли.

See video

ДОН ЖУАН от Моцарт на 13 март и 15 март

На 13 и 15 март Софийската опера и балет кани почитателите си на операта „ Дон Жуан ” от Волфганг Амадеус Моцарт, чиято премиера беше през 2019 година.

„Аполон и Хиацинт“ от Моцарт - нов спектакъл на Софийската опера

След успеха на операта „Дон Жуан“, Софийската опера поставя и първата опера на детето-чудо Моцарт, създадена, когато той е на 11 години.ДОН ЖУАН от Волфганг Амадеус Моцарт на сцената на Софийската опера

Басът Петър Найденов става Дон Жуан в едноименната опера на Моцарт на 17 октомври в Софийската операДобави още снимки: 

Варненската Джоконда в София с дебют на Габриела Георгиева

Опера от Амилкаре Понкиели. Режисьор и сценограф Кузман Попов. Диригент Григор Паликаров. Костюмограф Ася Стоименова. Хореограф Румяна Малчева. Диригент на хора Цветан Крумов. В главните роли: Габриела Георгиева – Джоконда, Бойка Василева – Сляпата, Евгений Станимиров – Алвизо, Михаела Берова – Лаура, Пламен Димитров – Барнаба, Валерий Георгиев – Енцо Грималди. Оркестър, хор и балет на Варненската опера

"Симон Боканегра" се посвещава на 90 години от рождението на Николай Гяуров

След триумфа в Опера в Летния театър тази година на "Симон Боканегра" от Джузепе Верди, отново посрещаме във Варна големия български баритон Кирил Манолов, пожънал аплодисменти с ролята на Симон Боканегра на най-престижните сцени. В ролята на Габриеле Адорно отново ще се срещнем и с тенора Иван Момиров, още един от именитите наши певци, които големият свят на операта познава.

Разпространи съдържание


Партньори