Skip to Content

Музеи

Коледно изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни

От 15 до 17 декември в Националния Музей “Земята и хората” ще се проведе Коледно изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни – в рамките на традиционните „Дни на минералите”.

Конференция „Първата световна война на Балканите и участието на България в нея през 1917 г.“

ИНСТИТУТ ЗА ИСТОРИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ – БАН

ОБЩИНА КЮСТЕНДИЛ

РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – КЮСТЕНДИЛ

МАКЕДОНСКИ НАУЧЕН ИНСТИТУТ

МЕЖДУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ

„Първата световна война на Балканите и участието на България в нея през 1917 г.“

ХХVІІ Софийско изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни

От 6 до 8 октомври в Националния Музей “Земята и хората” ще се проведе ХХVІІ-то Софийско изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни – в рамките на традиционните „Дни на минералите”.

Европейски дни на наследството в музей "Земята и хората"

Тази година Европейските дни на наследството преминават под общоевропейската тема „Наследство и природа: Пейзаж от възможности“. Провеждането на инициативата съвпада с Празника на гр. София и Международния ден на минералното разнообразие – 17 септември.

Празничната атмосфера на града се допълва от множество културни събития свързани с красотата, опазването и популяризирането на културното и природното ни наследство.

Ден на дарителя на Национален музей "Земята и хората"

Преди 30 години, на 19 юни 1987 год. Националният музей “Земята и хора” отвори врати за посетители и ежегодно на тази дата чества своя Ден на дарителя.

Създаден през 1986 година, чрез щедрите дарения на български и чуждестранни учени, интелектуалци, колекционери, институции и фирми, музеят се превърна в храм на дарителството. Броят на дарители и спомоществователи на музея непрекъснато нараства за да достигне през 2017 год. - 724 частни лица и 235 институции и фирми.

Научна конференция, посветена на музейните и архивните фондове

„МУЗЕЙНИТЕ И АРХИВНИТЕ ФОНДОВЕ – МЕСТА НА ПАМЕТ. Представяне на богатството на музейните фондове и архиви от Югозападна България.”

СРЯДА, 14 ЮНИ 2017 г.

Конферентна зала на РИМ-Кюстендил

13:00-13:30 ОТКРИВАНЕ НА КОНФЕРЕНЦИЯТА

Приветствени слова

I ЗАСЕДАНИЕ

Националният Музей “Земята и хората” в Нощ на музеите

На 20 май (Събота) Националният Музей “Земята и хората” за поредна година ще участва в инициативата Европейска нощ на музеите.

Първото издание е организирано през 2005 г. от френското Министерство на културата и само за няколко години тя се разпространява успешно, като и българските музеи и галерии се включват още в тогава. Както и в предходните години се очаква десетки музеи и галерии в страната да се включат с множество интересни изложби, концерти и най-различни арт прояви.

Великденско изложение на минерали и ваканционни игри за ученици в музей "Земята и хората"

СЪБИТИЯ ЗА ДЕЦА ПРЕЗ МЕСЕЦ АПРИЛ В НАЦИОНАЛНИЯ МУЗЕЙ „ЗЕМЯТА И ХОРАТА“

Събитията са подходящи за ученици между 8 и 11 г. (от 2 до 5 кл.).

Великденското изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни

8 и 9 април от 11:00 часа

Разпространи съдържание


Партньори