Skip to Content

Музеи

Пловдивският и русенският исторически музеи със съвместна изложба в Търговище

Регионален исторически музей - Търговище

има удоволствието да Ви покани на изложбата на
РИМ – Русе и РЕМ – Пловдив

 

„ОТ ВИЕНА И КОНСТАНТИНОПОЛ. ЕТНОГРАФИЯ НА ГРАДА“

 

60 години професионално музейно дело в Търговище

            На 29 октомври (вторник) от 17.30 ч. Регионален исторически музей-Търговище ще отбележи 60 години професионално музейно дело в Търговище. Ще бъде открита изложба „Началото…” посветена на първите стъпки и първото десетилетие на професионалния етап от развитието на търговищкия музей. Тя представя първите ценни постъпления на музея вписани в неговия основен фонд, лицата на първите музейни професионалисти и илюстрации на първите стъпки в събирателската, проучвателската и експозиционната дейност.

ХХIX изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни 11 – 13 октомври 2019 г.

На 11, 12 и 13 октомври в Националния Музей “Земята и хората” ще се проведе ХХIX-то Софийско изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни – в рамките на традиционните „Дни на минералите”.

НМ "Земята и хората" в Европейска нощ на музеите 2019

И през 2019 година Националният музей „Земята и хората“ се включва в инициативата – Европейска нощ на музеите (18 май - събота

Великденско изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни

От 12 до 14 април 2019 год. в Националния Музей “Земята и хората” в София ще се проведе изложение на минерали, скъпоценни камъни, метеорити, фосили – в рамките на традиционните „Дни на минералите”. 
Участие са заявили над 60 изложителя от нашата страна, Армения, Афганистан, Сърбия, Полша и Румъния. Това са фирми и любители 

Световен ден на водата – 22 март 2019 г. в музей "Земята и хората”

Идеята за честване на Световен ден на водата e изказана за пръв път през 1992 г. на Конференцията на ООН за околната среда и развитието (UNCED) в Рио де Жанейро.Отбелязва се на 22 март съгласно резолюция 47/193 на Общото събрание на ООН от 22 февруари 1993 г.

Темата за 2019година е „Вода за всички”.

Националният музей „Земята и хората” ще отбележи празника със специална програма, която включва:

Коледно изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни

 От 14 до 16 декември в Националния Музей “Земята и хората” ще се проведе Коледно изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни – в рамките на традиционните „Дни на минералите”.
  Участие са заявили над 60 изложителя от нашата страна, Армения, Афганистан и Румъния. Това са фирми и колекционери на минерали, фосили и скъпоценни камъни, авторски изделия с минерали, природни картини, сувенири. Със свои колекции ще участват 2 университета: Минно-геоложкият „Св. Иван Рилски” и Нов Български.
Разпространи съдържание


Партньори