Skip to Content

Музеи

Почит към Константин-Кирил Философ в музей „Земята и хората"

14 Февруари, денят на Успението на Константин-Кирил Философ, традиционно се отбелязва в Националния музей „Земята и хората“, като ден за отдаване почит към делото на

Изложба „Строителите на Паметника на свободата”

         На 28 януари (вторник)  2020 г., от 17 ч. в Славейковото училище ще бъде открита изложбата „Строителите на Паметника на свободата”. Тя е дело на Националният парк-музей „Шипка-Бузлуджа“, който гостува в града ни по покана на Регионален исторически музей-Търговище. В изложбата с архивни документи и експонати участват Държавна агенция „Архиви”- отдел „Държавен архив”-Търговище и Национален военноисторически музей.

ПЛОВДИВЪ ПРЕЗ ФОТООБЕКТИВА НА КРУМ САВОВ - изложба в Етнографския музей

Фотографията е онази магия, която едновременно е колкото правдоподобна, толкова и нереална. Хубавата снимка дава информация за епохата с всичките ѝ характеристики –  природни дадености, архитектурни забележителности, човешка намеса... Но също така отразява манталитета и мястото на дадения индивид в обществото, модните повеи или мечти на хората – да се представят различни и да запечатат това на снимка.

Коледно изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни

На13, 14 и 15декември в Националния музей “Земята и хората” ще се проведе Коледното изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни.

Пловдивският и русенският исторически музеи със съвместна изложба в Търговище

Регионален исторически музей - Търговище

има удоволствието да Ви покани на изложбата на
РИМ – Русе и РЕМ – Пловдив

 

„ОТ ВИЕНА И КОНСТАНТИНОПОЛ. ЕТНОГРАФИЯ НА ГРАДА“

 

60 години професионално музейно дело в Търговище

            На 29 октомври (вторник) от 17.30 ч. Регионален исторически музей-Търговище ще отбележи 60 години професионално музейно дело в Търговище. Ще бъде открита изложба „Началото…” посветена на първите стъпки и първото десетилетие на професионалния етап от развитието на търговищкия музей. Тя представя първите ценни постъпления на музея вписани в неговия основен фонд, лицата на първите музейни професионалисти и илюстрации на първите стъпки в събирателската, проучвателската и експозиционната дейност.

ХХIX изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни 11 – 13 октомври 2019 г.

На 11, 12 и 13 октомври в Националния Музей “Земята и хората” ще се проведе ХХIX-то Софийско изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни – в рамките на традиционните „Дни на минералите”.

НМ "Земята и хората" в Европейска нощ на музеите 2019

И през 2019 година Националният музей „Земята и хората“ се включва в инициативата – Европейска нощ на музеите (18 май - събота

Разпространи съдържание


Партньори