Skip to Content

Автори

Петима финалисти в първото издание на Европейска литературна награда „Димитър Димов“

Имената на петимата финалисти за Европейска литературна награда за романДимитър Димов“ вече са известни. В първото издание на конкурса за престижния приз ще се състезават писателите Дмитрий Глуховски, Добромир Байчев, Жером Ферари, Саулюс Шалтянис и Тайе Селаси. Победителят ще бъде обявен на официална церемония на 29 май от 19:00 часа в Градска художествена галерия „Борис Георгиев“ – Варна и ще получи наградата лично.

Интернет изложба на Дамян Христов „ФОРМАТ 30х55“

Заглавието препраща към две важни за художника Дамян Христов годишнини. Преди 30 години той завършва специалността „Графика“ във Великотърновския университет, а през 2017 стана на 55. 

БОРХЕС И БАЛКАНСКО ВУДУ - последен ден в Дом Канети

Тази изложба е хибрид от последните две, които не съм показвала в Русе.
 
„Балканско вуду“ бе отражение на завръщането ми в София, а метафорите от „Борхес“ и измислените същества – реално ежедневие.
2014 - Балканско вуду - легенда за свобода или форматирана
реалност ?
Заживях в Люлин. 

Иван Христов - Грога реди изложба в "Аспект"

В средата на ноември Иван Христов-Грога реди своята единадесета самостоятелна изложба в галерия „Аспект”. Напълно непознат на пловдивчани преди десет години, днес той е сред любимите художници на много ценители на изобразителното изкуство както благодарение на упоритото и последователно популяризиране от страна на галеристката Олга Петрова, така и на професионалната работа на самия автор. 

Премиера на "Черно сияние" и изложба графики на Иван Газдов в галерия "Възраждане

На 31.10.2016 г. от 18:00 ч. в галерия Възраждане ще се открие изложба 

Добави още снимки: 

"Преоткриване"по повод 90-годишнината от рождението на Евгени Клинчаров в Националната галерия

Изложбата, посветена на 90-годишния юбилей от рождението на Евгени Клинчаров, включва живописни платна, рисунки и кавалетна графика, мозайки, гоблен, публикации, трилогията „Пантеон. Бележити дейци на българската култура". Концепцията предлага глобален поглед върху творчеството на художника, интелектуалеца и  изследователя на изкуството с акцент върху непоказваната част от него. 
 

„Марковски по действителни случки“

Не художникът, а животът му рисува картините. Ако мога да докосна света около нас, ако допусна малки частици от него в подсъзнанието си, ще оставя отпечатъци от живота си. Вярвам, че изкуството започва там, където свършва съзнателното. Кафе, тютюн и лавандула. Отпечатъци от срещи, контакти и любов. Рисувам това, което живея. 

Издателство „Стефан Добрев“представя първия албум на Димитър Гюдженов

Издателство „Стефан Добрев“ има удоволствието да Ви покани на представянето на първия албум на великия български художник Димитър Гюдженов, представящ цялостно неговото творчество. 
 
Събитието ще се състои на 29.06.2016 г. от 18 часа, в Галерия Академия в
Националната художествена академия
 
Очакваме Ви!

„Акварелът е поезия“ - Иван Манойлов в галерия ЛИК

Иван Манойлов е роден 1934г. в Лом.  През1956г. завършва Педагогически институт в Стара Загора,  със специалност  живопис. От 1956г. до 1991г. е учител по рисуване в Лом. Участва активно в национални и художествени изложби в София, страната и чужбина.  През 1982г. става член на СБХ.  През декември  1999г. е избран за председател на Съюза на българските художници в Лом.

Разпространи съдържание


Партньори