Skip to Content

Шумен

Изтъкнатият пианист Людмил Ангелов с концерт в Шумен

Виртуозът на пианото Людмил Ангелов ще зарадва шуменската публика с изява на 4 февруари от 18:35 часа в концертна зала „Проф. Венета Вичева“.

Летен пасторал в двора на къща-музей „Панчо Владигеров“

В четвъртък, 2 юли, шуменските симфоници ще зарадват публиката с поредната си изява на открито.

От 18:30 часа в двора на къща-музей „Панчо Владигеров“ ще зазвучи музика, вдъхновена от възхитителните пейзажи и веселите танци на селото.

Под палката на Калина Василева ще чуем творби от Моцарт, Бетовен, Онегер, Хост, Стоянов и други композитори.

Пианистът Георги Черкин гостува в Шумен

След Лауреатското звание от Международния конкурс „Панчо Владигеров“ през 2003 г. славата на пианиста Георги Черкин се разнесе из целия свят. Освен прекрасен интерпретатор, неговите професионални интереси са многостранно развити. Той е автор на уникални аранжименти за пиано и оркестър на класически произведения, писани за соло пиано. Концепцията на музиканта е да запази напълно клавирния оригинал и чрез добавянето на оркестрови тембри да постигне по-богата звукова картина.

Докосване до гения на Моцарт

 На 28 ноември от 18:35 часа в концертна зала „Проф. Венета Вичева“ двама изключителни музиканти – диригентът Станислав Ушев и пианистът Атанас Куртев предлагат да се докоснете до гениалното творчество на Волфганг Амадеус Моцарт. Повече от 200 години името на композитора е синоним на вечна младост в музиката, на чиста и висша човешка добродетел.

Симфоничен концерт с Рамиро Ариста от Аржентина и Йоко Нагашима от Япония

В програмата:
В.А.МОЦАРТ – балетна музика към пантомимата „Малкото нищо“
Добави още снимки: 

Санджар Сапаев с Четвъртия цигулков концерт от Моцарт в Шумен

В последния ден на октомври цигуларят от Узбекистан Санджар Сапаев гостува като солист на Симфониета – Шумен. Роден в семейство на музиканти, Санджар първо учи в „Trakya University National Conservatory“ в Одрин, по-късно в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ – София, а в момента продължава обучението си в Музикалната академия в Манхайм. Освен в България, той е познат и обичан в Германия, Холандия, Турция, Австрия, Швейцария, Япония, Обединени Арабски Емирства, Испания, Гърция, Сърбия.

Симфоничен концерт с гости от Турция

ДИРИГЕНТ СЕВАЛ КАДИОГЛУ
СОЛИСТИ   МЕХМЕТ АЙБАРС – цигулка
                      АСЛЪ ЕРДЕН – виолончело

/Гости от Република Турция/

„ГЛАГОЛИЦА И ПРАБЪЛГАРСКИ РУНИ” на Павлин Петров в Шумен

Емблематичната пътуваща изложба „ГЛАГОЛИЦА И ПРАБЪЛГАРСКИ РУНИ” на художника Павлин Петров ще бъде открита за 12- и път на 8 април 2013 година в 18 часа в Художествена галерия „Елена Карамихайлова” – град Шумен. Представянето на колекцията от прабългарски рунически знаци и глаголица е в рамките на проекта „Шумен – живият град“, който е в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019.

Форум на изкуствата – МОНТФИЗ АРТ ФЕСТ 2011

За втора поредна година МОНТФИЗ организира мащабен Форум на изкуствата – МОНТФИЗ АРТ ФЕСТ 2011, който ще се проведе в град Шумен от 23 до 31 юли. Тази година фестивалът ще премине под знака „10 години МОНТФИЗ” и ще събере на едно място участници от актьорски, танцови и вокални формации от цяла България и изявени творци в сферата на театъра, пеенето и танците. Добре дошъл е, разбира се, и всеки, който се интересува от изкуство и има желание да се докосне до него.

Разпространи съдържание


Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT