Skip to Content

“Напишете писмо до Вашето 45-годишно АЗ“

„Български пощи” ЕАД стартира националния етап от 45-ия международен епистоларен конкурс на Всемирния пощенски съюз за млади хора на тема  “Напишете писмо до Вашето 45-годишно АЗ“.Този път темата е избрана с цел да се отбележи 45-ото издание на конкурса. Тя  дава възможност на подрастващите да демонстрират фантазия и реализъм, съкровени мечти и аналитична мисъл, за да видят себе си на 45 години и да преценят кое е най-важното, което имат да споделят с образа, който си представят.

Според конкурсните правила само деца на възраст до 15 години могат да  участват в международното състезание. То се организира от задължените пощенски оператори и писмата се изпращат чрез тях. Международното бюро на ВПС не приема съчинения, изпратени от училища или от частни лица.

Всяка от детските творби трябва да отговаря на следните условия:

  • Да бъде написана като писмо до приятел, близък, известна личност и пр., като

съдържа всички обичайни за писмото елементи (адрес на подател и получател, обръщение, поздрави, подпис).

  • Съдържа не повече от 1000 думи.
  • Стриктно се придържа към зададената тема.
  • Авторите следва да се въздържат от изтъкването на всякакви политически или религиозни мнения.

Желаещите да участват в конкурса, които отговарят на възрастовите условия, могат да изпратят своите съчинения не по-късно от 31 март 2015 година на  адрес: „Български пощи” ЕАД, ул. „Акад. „Стефан Младенов” 1, бл. 31, 1700 София, за епистоларния конкурс.  

Съчинението трябва да е придружено с писмо, съдържащо следната информация за неговия автор: три имена и адрес; пол, възраст, дата на раждане; име и адрес на училището, клас; копие от ученическата карта; телефон за връзка.

След националното класиране писмото-победител ще бъде изпратено за участие в международната надпревара с другите национални победители.

Отличените от „Български пощи” ЕАД послания ще получат своите награди и поощрения в навечерието на Световния ден на пощата – 9 октомври.

За въпроси и уточнения – тел. 02/949 32 66, Ваня Паунова; e-mail: i.paunova@bgpost.bgПартньори