Skip to Content

Изтъкнатият пианист Людмил Ангелов с концерт в Шумен

Дата на събитието: 
Чт, 04/02/2021 - 18:30 - 20:00

Виртуозът на пианото Людмил Ангелов ще зарадва шуменската публика с изява на 4 февруари от 18:35 часа в концертна зала „Проф. Венета Вичева“.

Популярен на петте континента за шуменци Ангелов добре познат като председател на журито в клавирния конкурс „Панчо Владигеров“. Този път пианистът гостува в нашия град по покана на симфоничния оркестър и на диригента Станислав Ушев. В четвъртък Людмил Ангелов ще изпълни една от най-обичаните творби от музикалната литература – Първи концерт за пиано и оркестър от П. Чайковски, любим по целия свят заради своята красота, изразителност и дълбочина. Преди него публиката ще се наслади на произведения от Исак Албенис и увертюрата „Дама Пика“ от Франц фон Супе.

Людмил Ангелов е роден във Варна в семейство на музиканти, което предопределя творческия му път. Носител е на всички престижни награди за пианисти в света: „Фредерик Шопен“ (Полша), Palm Beach (САЩ), PianoMasters(Монте Карло) и WorldPianoMastersTour(Франция).

Добил световна популярност, Людмил Ангелов е изнасял рецитали, камерни концерти и е бил солиcт нареномирани оркестри, под палката на световноизвестни диригенти.

Свирил е в Берлинската Филхармония, „Музикферайн“ и „Щатсопер“ във Виена, „Концертгебау” в Амстердам, „Плейел” и „Гаво” в Париж, „Линкълн Център” в Ню-Йорк, „Ла Скала“ в Милано, „Алтеопер“ във Франкфурт, „Херкулес” в Мюнхен, BOZAR в Брюксел, KKL в Люцерн, Операта в Монте Карло, Цюрихската опера, Националната филхармония и Националната опера във Варшава, „Аудиторио Насионал” в Мадрид, залата на Московската консерватория, KBS в Сеул и много други.

Людмил Ангелов винаги се е стремял да бъде максимално близък до авторския музикален текст и възприема себе си като медиатор между композитора и аудиторията. „Много е важно да разберем, че тази музика трябва да я дадем на публиката, а не да покажем себе си. Именно тя е важна и трябва да достигне до хората, за да стопли сърцата им", казва музикантът.Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT