Skip to Content

Джеймс Бонд на Античния театър

Дата на събитието: 
Вт, 10/07/2018 - 21:00 - 23:30

Софийската филхармония  представя музиката от незабравимите филми за агент 007.



Филмовата класика ще зазвучи под диригентската палка на маестро Найден Тодоров. А в ролята на специалните агенти влизат неповторимите Милица Гладнишка, Криста, Рут Колева, Боби Косатката / Der Hunds, Ягода Тренева и Живко Станев. С безценната подкрепа на Стоян Джаферов – китара, Богомил Енчев – барабани, Светослав (Козмо) Неделчев – бас и Филип Александров – клавишни.

56 години след появата нa харизматичния агент 007 за първи път на малкия екран и в разгара на снимките на 25-ия филм за Джеймс Бонд, Софийската филхармония ще припомни някои от най-хубавите музикални моменти на превърналата се в класика поредица. Сред тях са топ сингли като Diamonds Are Forever, The World Is Not Enough, Golden Eye и Skyfall, оркестрирани специално за Софийската филхармония. В концерта ще прозвучат и няколко симфонични сюити, както и оригиналната тема на Бонд, написана от композитора Монти Норман за "Доктор Но" (първия филм от поредицата) и добила световна популярност още тогава.

"По времето на създаването на първия филм симфоничните оркестри в Холивуд са имали специфично звучене, което отдавна не съществува, но е запазено в саундтраковете на всички следващи филми. Това е причината публиката да възприема по-емоционално музиката - този специфичен звук и скритата тема, която се повтаря навсякъде. Софийската филхармония знае тайната на това звучене"- споделя маестро Найден Тодоров и допълва, че любимата му песен от филмите за Бонд е "Skyfall": не само заради красивия тембър на Адел, но и заради факта, че е идеалното съчетание от прекрасен глас, модерни инструменти и симфоничен оркестър.

И понеже за Джеймс Бонд всички детайли са важни, маестро Тодоров ще излезе на сцената със специални ръкавели с инициалите 007.

 

Запазете си 10 юли, изненадите тепърва предстоят! Бонд. Джеймс Бонд. 21 часа на Античния театър! Билети в мрежата на Ивентим и на касите на Държавна опера.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT