Skip to Content

Класика

Нов симфоничен оркестър открива 30-ия си сезон със Световната премиера на Осма симфония от Васил Казанджиев

ЙОХАНЕС БРАМС   

Добави още снимки: 

Във Варна и Пловдив Карузо Гала - Петима тенори в прослава на великия Първи

Гала концерти, посветени на 100-годишнината от кончината на 

Източник: 
newsart.net

“Музика от балкона“ - пролетен поздрав от Нов симфоничен оркестър

Музиканти от Нов симфоничен оркестър със своя артистичен директор и прекрасен кларинетист Борислав Йоцов ще ви поздравят с настъпващата пролет.

 

"Бетовен 5 + 5" в Шумен

Ярки шедьоври в творчеството на Лудвиг ван Бетовен ще прозвучат на 8 април /четвъртък/ от 19:05 часа в концертна зала „Проф. Венета Вичева“. Знаменитата Пета симфония и Петият концерт за пиано олицетворяват двубоя със съдбата, борбата за щастие и на финала - триумфалната победа на човека над несгодите. Темите, които композиторът повдига не губят актуалност дори две столетия по-късно. В началото на концертната вечер публиката ще се потопи в по-изящната и фина музика от „Лунната соната“, която пианистът Георги Черкин майсторски е украсил с оркестрови багри.

Музика без граници – I Hate Music … but I Like to Sing

Вторият концерт от цикъла „Музика без граници” ще бъде представен на 20 март от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера.

Симфониета – Шумен с първи концерт за 2021 година

На 7 януари от 18:35 часа в зала „Проф. Венета Вичева“ ще се състои първият симфоничен концерт за новата 2021 година.

Шуменските музиканти продължават честванията на 170-та годишнина от основаването на първия български оркестър като обещават на своите почитатели още незабравими срещи с музиката.

Музиката лекува - поредица концерти на Нов симфоничен оркестър в Александровска болница

 

От 24 ноември, Нов симфоничен оркестър представя поредица от концерти за пациентите от Психиатричната клиника на УМБАЛ „Александраска” и всички медици на болницата, като концертите ще се стриймват в някой от отделенията с ограничен достъп.

Нов симфоничен оркестър с фестивал “ЦАРСКО СЕЛО” 1-6 ноември, 2020 г.

БГ премиера във Варна - Концерт №4 на Паганини

 

 Премиерен симфоничен концерт на 21 октомври 2020 във Варненската опера с диригент Станислав Ушев и солист Роман Федчук – цигулка, Оркестър на Държавна опера Варнас концертмайстор Красимир Щерев.

Разпространи съдържание


Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT