Skip to Content

Класика

Във Варна и Пловдив Карузо Гала - Петима тенори в прослава на великия Първи

Гала концерти, посветени на 100-годишнината от кончината на 

Източник: 
newsart.net

“Музика от балкона“ - пролетен поздрав от Нов симфоничен оркестър

Музиканти от Нов симфоничен оркестър със своя артистичен директор и прекрасен кларинетист Борислав Йоцов ще ви поздравят с настъпващата пролет.

 

"Бетовен 5 + 5" в Шумен

Ярки шедьоври в творчеството на Лудвиг ван Бетовен ще прозвучат на 8 април /четвъртък/ от 19:05 часа в концертна зала „Проф. Венета Вичева“. Знаменитата Пета симфония и Петият концерт за пиано олицетворяват двубоя със съдбата, борбата за щастие и на финала - триумфалната победа на човека над несгодите. Темите, които композиторът повдига не губят актуалност дори две столетия по-късно. В началото на концертната вечер публиката ще се потопи в по-изящната и фина музика от „Лунната соната“, която пианистът Георги Черкин майсторски е украсил с оркестрови багри.

Музика без граници – I Hate Music … but I Like to Sing

Вторият концерт от цикъла „Музика без граници” ще бъде представен на 20 март от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера.

Симфониета – Шумен с първи концерт за 2021 година

На 7 януари от 18:35 часа в зала „Проф. Венета Вичева“ ще се състои първият симфоничен концерт за новата 2021 година.

Шуменските музиканти продължават честванията на 170-та годишнина от основаването на първия български оркестър като обещават на своите почитатели още незабравими срещи с музиката.

Музиката лекува - поредица концерти на Нов симфоничен оркестър в Александровска болница

 

От 24 ноември, Нов симфоничен оркестър представя поредица от концерти за пациентите от Психиатричната клиника на УМБАЛ „Александраска” и всички медици на болницата, като концертите ще се стриймват в някой от отделенията с ограничен достъп.

Нов симфоничен оркестър с фестивал “ЦАРСКО СЕЛО” 1-6 ноември, 2020 г.

БГ премиера във Варна - Концерт №4 на Паганини

 

 Премиерен симфоничен концерт на 21 октомври 2020 във Варненската опера с диригент Станислав Ушев и солист Роман Федчук – цигулка, Оркестър на Държавна опера Варнас концертмайстор Красимир Щерев.

Старозагорският Митрополит Киприан ще дирижира „Страсти по Матея” от Митрополит Иларион

На големия християнски празник Успение Богородично – 28 август по стар стил на Античния форум „Августа Траяна“ Старозагорският митрополит Киприан ще дирижира ораторията „Страсти по Матея“ от Митрополит Иларион. Солисти на премиерното изпълнение на произведението са Емилия Иванова, Ивайло Джуров и Ивайло Йовчев, участват още хор и оркестър на Държавна опера - Стара Загора.

Разпространи съдържание


Партньори