Skip to Content

CineLibri 2019 представя: „Мистерията Лагерфелд“

На 20 септември открехваме „Мистерията Лагерфелд“! Ако искаме да я разкрием, трябва да се върнем към началото на една ослепителна и единствена по рода си кариера.



Повече от шейсет години неуморно и без прекъсване Карл Лагерфелд дава образна представа за духа на времето. „Мистерията Лагерфелд“ (превод: Галина Меламед, цена: 16 лв., стр. 192) е посветена на неговия собствен образ, живо лого в черно, сиво и бяло, което озарява целия свят. Неговата несравнима проницателност, талантът му да преминава с лекота през различни епохи са го превърнали в уникален творец, сам рисуващ всеки от моделите, които ще се покажат в декори, замислени като кутии за бижута. Не само светът на модата следи внимателно творчеството на Карл Лагерфелд. Неговата аура се разпростира и по-далече от модните подиуми. Той се е превърнал в икона - мит, който олицетворява цяла епоха от историята на модата. Успехът му се дължи на добре овладяното изкуство да съществува само в настоящето, опирайки се на миналото, да запазва нестабилно равновесие, което му позволява да бъде едновременно модерен и извън времето. Да бъде вечен. Разбира се, зад легендата стои човекът. И историята му. Не може да се говори за едното без другото.



   Лоран Ален-Карон е френски журналист и автор на дванайсет документални филма за телевизионното предаване на Лоран Дьолаус „Един ден, една съдба“. Сред тях е и филмът за Лагерфелд, озаглавен „Да бъдеш и да изглеждаш“. „Мистерията Лагерфелд“ е своебразно продължение на филма, създадено в сътрудничество с журналиста Патрик дьо Синти. Кайзерът на модата сам казва: „Искам да съм като привидение, което се появява и изчезва.“ Но кой се крие зад най-прочутите в света тъмни очила? Какви са историята и миналото на този мъж, който винаги е искал да живее само в настоящето?



Зрителите на петия кино-литературен фестивал CineLibri ще имат възможност да се насладят на документалния филм „Карл Лагерфелд: Да бъдеш и да изглеждаш”, посветен на кръстника на голямата мода! Билетите са вече в продажба онлайн и на касите на киносалоните: https://www.cinelibri.com/karl-lagerfeld-da-bydesh-i-da-izglezhdash/ 



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT