Skip to Content

Питър Мей се завръща с пророческия трилър „Карантина“

На 7 август Питър Мей, авторът на нашумялата поредица за остров Луис, се завръща с болезнено актуално заглавие - „Карантина”. Пророческа книга със силен заряд, предсказала настоящата пандемия още преди петнайсет години.



Карантина“ (превод: Надя Баева, 304 стр., цена: 18 лв.) ни пренася в сърцето на Лондон във връзка с разследване на загадъчно убийство. Действието се развива в рамките на 24 часа на фона на последиците от опустошителна пандемия. Градът е под карантина и е обявено военно положение. Върлува вирус със смъртност седемдесет процента, а прогнозите сочат, че всеки четвърти от населението ще бъде заразен. При изкоп за спешния строеж на болница е открита чанта с оголени детски кости. На детектив инспектор Джак Макнийл му предстои последно денонощие работа в полицията и той е решен да разплете случая, оставяйки на заден план своя лична трагедия. Стремителният ритъм спира дъха и принуждава читателя да стигне по-скоро до зашеметяващия финал.

   Шотландецът Питър Мей постигна същински триумф - книгите му се продават в милионни тиражи във Великобритания и по света, а трилогията за остров Луис му донесе редица награди за литература в Европа и Америка. „Черната къща“ – първата част от поредицата, – която излезе най-напред във Франция, е определена от вестник „Юманите“ като „шедьовър“. Тя му спечели няколко отличия, сред които Наградата на френските читателите „Сезам“ за най-добър криминален роман за 2011 година, „Книга на годината“ 2011 на британския сайт за криминална литература и трилъри, както и американската награда „Бари“ за криминален роман на годината за 2013-а година. „Човекът от остров Луис” спечели голямата награда на читателите на френския ежедневник Le Télégramme и международния приз на фестивала в Коняк, Франция. Неотдавна „Колибри“ издаде и трилъра „Ще те защитя“, майсторски извезана история за тайните на миналото, които неминуемо изплуват.

See video


Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT