Skip to Content

Нов роман от авторката на Червеният тефтер София Лундберг

София Лундберг към българските си читатели

Скъпи български читатели,

Искам да благодаря на всички, които прочетоха и споделиха моя роман „Червеният тефтер“. Сега е време на български език да бъде публикувана и втората ми книга.

Във „Въпросителната е половин сърце“ ще срещнете Елин, която иска да бъде успешна и обичана. Тя е известен фотограф, омъжена, с талантлива дъщеря. Но тайните от миналото й пречат да бъде до край откровена и искрена с любимите хора. Един ден, едно изненадващо писмото я изпраща на пътешествие назад във времето. Елин е принудена да се срещне с демоните си.

Понякога тайните могат да навредят на взаимоотношенията ни и да ни попречат да се сближим с другите. Понякога се оказва невъзможно да обичаш с цялото си сърце, когато то е изпълнено с тайни и въпроси, останали дълго време без отговор.

Надявам се, че ще ви бъде приятно да прочетете тази книга!

С обич, София Лундберг     

 

    София Лундберг е работила като журналист и редактор на списание. Дебютният й роман „Червеният тефтер“ се превръща в световна сензация. Критиците оценяват високо умението на Лундберг да отвежда читателите на пътешествие през времето и пространството, любовта и загубата, и определят писателката като блестяща нова звезда в скандинавската литература.

        Романът бързо си печели почитатели и в България, а през октомври ИК „Хермес“ ще зарадва всички тях с втора книга от шведската писателка - „Въпросителната е половин сърце“.

 

„Оставаш си една голяма загадка за нас и за самата себе си. Въпросителна. Въпросителната не е нищо повече от половин сърце. Замисляла ли си се за това? Не може да обичаш някого, чието сърце е забулено в тайни.“

Из „Въпросителната е половин сърце“

 

Като дете Елин живее на шведския остров Готланд. Домът й се намира само на няколко минути неспирен бяг от брега на морето. Тя помага на майка си в къщната работа и при грижите за по-малките й братя. Най-добрият й приятел е Фредрик, с когото обичат да гледат нощното небе. Детството им не е лесно, но намират утеха в чудесата на природата. Докато един ден не се случва нещо ужасно...

         Днес Елин е световноизвестен фотограф и живее в Манхатън. Съпругът й е успешен бизнесмен, а дъщеря й учи в престижно училище за танцово изкуство. Но Елин сякаш живее с половин сърце. Така и не е успяла да изтрие от съзнанието си спомените за детството. Нито хубавите, нито лошите.

         Един неочакван подарък ще напука тънкия лед, по който Елин едва балансира. След толкова години на мълчание Фредрик е кръстил звезда на нейно име.

 

Книга, която е невъзможно да оставите до последната страница.

сп. „Грация“, Германия

 

„Въпросителната е половин сърце“ изпълва сетивата, пренасяйки читателя от Ню Йорк до Швеция – чудесен начин да попътуваме в днешните времена.

Майселф, Германия

 

Ако търсите увлекателен роман, който да провокира всякакви емоции и да омагьоса сърцето ви, това е вашата книга.

Дъ литъл буук корнър, Швеция

 

 



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT