Skip to Content

Търговище

Откриват музеен образователен център в Търговище

      Регионален исторически музей – Търговище успешно приключи дейностите си по проект „Оборудване на Музеен образователен център в Регионален исторически музей –Търговище”, изпълняван с финансовата подкрепа на Министерство на културата по направление: Музеят като образователна среда.

Изложба „Строителите на Паметника на свободата”

         На 28 януари (вторник)  2020 г., от 17 ч. в Славейковото училище ще бъде открита изложбата „Строителите на Паметника на свободата”. Тя е дело на Националният парк-музей „Шипка-Бузлуджа“, който гостува в града ни по покана на Регионален исторически музей-Търговище. В изложбата с архивни документи и експонати участват Държавна агенция „Архиви”- отдел „Държавен архив”-Търговище и Национален военноисторически музей.

Честват Войнишка задушница в Търговище

 

„Дом на хумора и сатирата” – Габрово гостува в Търговище

Музеят „Дом на хумора и сатирата” – Габрово гостува на Регионалния исторически музей в Търговище с тематичната изложба „Габровска сметка”. Експозицията е разположена в Свещаровата къща и ще бъде открита на 12 май от 17 ч.

Китайската изложба „Метаморфозите на лака – тайните на лаковата живопис” гостува в Търговище

Червеният лакиран съд за ориз, открит в местността Hemudu (Хъмуду), провинция Zhejiang (Джъдзян), разбулва история на изкуството на лака в Китай. Подобно на порцелана и коприната, то преживява непрекъснат разцвет, за да се превърне в национално съкровище. Характерни за лака са неговата здравина, устойчивост на киселини и корозия. Използва се широко в ежедневието на древните китайци, като с течение на времето моделирането и употребата му, различните декоративни практики прерастват в истинско изкуство.

Разпространи съдържание


Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT