Skip to Content

Петното на Роршах

Хайри Хамдан в Пловдив

Жанет 45 и Литературен Салон "Spirt & Spirit" Пловдив

Източник: 
newsart.net

"Боинг-747" от Виктор Дяков в Петното на Роршах

Литературният салон "Spirt & Spirit"

"Spirt & Spirit" открива литературния салон за 2016-та с Лъчезар Лозанов

Лъчезар Лозанов e роден през 1953 г. в София. Завършил в Софийски университет „Св. Климент Охридски" българска филология (1975) и журналистика (1984). Работил в радиото и във вестници, сега е редактор във в. „Българска армия".

Литературен салон "Spirt & Spirit" и Жанет 45 представят Диана Маркова и "Момичешка стая

Казвам се Диана Маркова. Родена съм на 11 ноември 1986 г. Като дете съм яла кисело мляко и праскови с удоволствие, така пише в тефтера на мама. Ученическите ми години минаха в бедност и опознавателен екстровертизъм към продуктите и хората. Забавлявах се с това.Понякога са ми достатъчни чаша вода и хубаво време, които да изживея на терасата. Повече за Диана Маркова тук: http://books.janet45.com/events/1098

"Камуфлаж" на Петър Чухов в Пловдив, Асеновград и Куртово Конаре

Литературен февруари в Пловдив откриваме с Литературен салон "Spirt and Spirit" и разговор с Петър Чухов, който в същата седмица ще гостува още в Асеновград-бар КоШиПрайм и Читалище "Любен Каравелов" - Куртово Конаре. Вижте програмата и ще се радваме да видим на някои от тези места:

Пловдив с шест локации в Нощта на литературата

И тази година на 14 май Пловдив ще бъде част от Нощта на литературата, която се организира от EUNIC България (European Union national institutes for culture).

В тазгодишното, трето издание Пловдив ще се включи със 6 локации. В Балабановата къщаще чете Василия Дребова. В НБ „Иван Вазов“ - Розалия Александрова, в Петното на Роршах – Дария Трифонова и Златко Ечев, в ARTNEWSCAFE - Василена Панчарова и в Bee Bop Café -  Красимир Йорданов.

Поетът Ивайло Добрев в Литературен клуб „Spirt&Spirit”

ИК „Жанет 45“ представя поета Ивайло Добрев в рамките на Литературен клуб „Spirt&Spirit”. Срещата с него е в Клуб „Петното на Роршах“ на 22 април от 19:00 ч.

Нахално честни, красиви – стиховете на Ивайло Добрев са като добре контролирана експлозия. Експлозия в забавен каданс, която връща света към жизнените му основания, казва за поезията на Добрев Марин Бодаков.

 

Поетът Георги Николов на първоаприлска среща с почитатели

Разговор с поета Георги Николов организира ИК „Жанет 45“ в рамките на Литературен клуб „Spirt&Spirit”. На 1 април от 19:00 ч. поетът ще се срещне с почитатели в клуб „Петното на Роршах“ в Пловдив.

Поезията на Георги Николов е пълна с имена. Потъвайки в нея, читателят се сблъсква очи в очи с тях – от Юда и Христос до Едип и Рембо. За всеки от нас тези имена значат нещо, но чрез тази поезия те заживяват от плът и кръв, населяват ни и остават дълго след последната страница.

“България, тази вечна ерес” на София Филм Фест в Пловдив

Режисьорът Вал Тодоров и актьорът Калоян Патерков ще се срещнат лично с пловдивската публика в събота, 15 март, след прожекцията на филма „България, тази вечна ерес“ в града под тепетата. Игрално-документалната лента е единственото българско участие в програмата на София Филм Фест в Пловдив тази година. След повече от 20 години в САЩ,  завърналият се наскоро в България писател-фантаст Вал Тодоров снима на родна почва през 2013 късометражния „Контражур“.

Ивана Могилска представя книгата си „Внезапни улици“

Авторката Иванка Могилска и издателство „Жанет-45” представят книгата „Внезапни улици”. Премиерата ще бъде на 4 март, вторник, от 19 часа, в клуб „Петното на Роршах” в Пловдив.

Разпространи съдържание


Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT