Skip to Content

Асеновградски творци четат на децата от града

Походът на книгата стартира в Асеновград като част от националната кампания „Маратон на четенето” и „Дни на книгата”-Асеновград’2013. Празниците на книгите и четящите хора продължават от 2 до 23 април, когато е Международния ден на книгата.

Първата спирка на похода, в който асеновградски творци четат на деца от детските градини и училища, беше детска градина „Дружба”. На своеобразния празник на книгата децата имаха възможност да отгатнат кои са приказките, изпълниха своя програма, посветена на книгата, и се запознаха със стихове на асеновградчанката Златка Съдразанова. Разгледаха и книгите от проекта „Вълшебната стая”, които могат да ползват в библиотеката.

За спомен от участието в Похода на книгата детската градина получи книга с послания, осигурена от Община Асеновград.

Като част от Дните на книгата в Градска библиотека „Паисий Хилендарски” беше представена и новата стихосбирка на Красимир Панайотов „Създателят на сетива”. Това е третата книга на автора и е плод на дългогодишен труд – съдържа творби, създавани в течение на повече от петнадесет години.

Гостите бяха посрещнати с мултимедийна презентация, посветена на множеството сфери на дейност на автора, а след това той беше представен от двама свои приятели, колеги и съмишленици – литературоведа Росица Стойкова и журналиста Велин Станев.

Краси Панайотов е добре познат с многобройните си таланти, които намериха израз и в новата му стихосбирка-в книгата са включени също и графики на автора. Той за пореден път изненада приятели и почитатели със своята лична-уникална и неповторима визия, която намира проявление във всичките му дейности и придава характерния почерк на всичките му творби.

Още снимки: 


Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT