Skip to Content

100 GYPSY VIOLINS пристигат с унгарски готвач

Оркестърът на 100-те Унгарски цигански цигулки пристига с личен готвач от Унгария. Музикантите са на турне вече 5 месеца, обикаляйки няколко континента. Обиколката им продължава за три дни и в България – на 1 септември в Античен театър Пловдив и на 3 септември в Летен театър Бургас от 20:00ч. Лично диригентът Шандор Риго Буфо споделя, че единственият начин да имат енергия през цялото време и да са пълноценни на сцената е да се наслаждават на добра храна, удобно легло и разбира се много любов и усмивки от своите почитатели по цял свят.

Майсторът на унгарската кухня заедно с готвачи от България ще приготви за 100 GYPSY VIOLINS така обичаните традиционни унгарски ястия. За целта някои от продуктите са донесени от Унгария в големи хладилни камери. Традиционните унгарски колбаси – салами, суджуци и познатият черен дроб пате, са част от любимата закуска на ценителите на добрия и качествен вкус. Унгарската баница с орехи, както и сандвичите със сметана и сирена са неотменна част от трапезата. За добро настроение и енергия музикантите залагат на вкуса и качеството на рибарската супа, както и на гулаша с говеждо месо и сос от червени чушки. Поръчани са още преди турнето 20 големи домашни питки със сирене, които ще внесат български привкус към унгарските вкусотии. Десертите често пъти са плодови или палачинки с орехов пълнеж. Млечният крем с желирани малини, както и лимоновото парфе ще са част от менюто по време на тридневното турне в България.

Както храната, така и музиката на 100 GYPSY VIOLINS е за ценители, хора бохеми, които обичат живота и насладите от него. Една лирична смесица от музиката на буржоата и тази на заклетите бохеми ще прозвучи на сцените на Античен театър Пловдив на 1 септември от 20:00ч. и Летен театър Бургас на 3 септември от 20:00ч.

Билетите за концерта в Пловдив вече са продадени. За концерта в Бургас билети могат да бъдат закупени от касата на Държавна Опера Бургас, както и в търговската мрежа.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT