Skip to Content

Наградиха участниците във фотопленера „Улови занаята“

Наградиха участниците в първия фотопленер „Улови занаята“. Пленерът събра впечатленията на фотографи, запечатали Седмицата на традиционните занаяти, която се проведе от 23 до 29 юни в Пловдив в Етнографския музей.

104 снимки от 13 автори участваха в първото издание на фотопленера. Според директора на Етнографския музей Ангел Янков за конкурса „Улови занаята“ са получени разнообразни фотографии, но журито единодушно определило победителя. Това е Мариана Киречева за серия черно-бели фотографии. И въпреки, че в етнографията всичко трябва да е цветно, действието на ръцете на майсторите, предадено чрез черно-бялата фотография, е запленило журито.

Втората и третата награда получиха Златина Георгиева и Александър Попов. Специалният приз на Регионалната занаятчийска камара бе присъден на Мариета Недкова, която се занимава с плъст и изработва изделия от кожа.

Идеята е фотопленерът да стане традиционен, а снимките от тази година да бъдат отпечатани в голям формат и с тях да се направи съпътстваща изложба по време на Деветото издание на седмицата на традиционните занаяти през 2015-та година.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT