Skip to Content

Голямата награда на „Недоизречено 5“ остана в Пловдив

Евелина Кованджийска по време на конкурса

Евелина Кованджийска грабна специалната награда в петото национално издание на нестандартния литературен конкурс „Недоизречено 5”. Освен грамота пловдивската поетеса взе и единствената парична награда, осигурена от проф. Димитър Димитров, ректор на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите и носител на награда „Пловдив” за спомоществователство в областта на културата. Церемонията се състоя понеделник вечер в единствената кафе-книжарница, намираща се под тепетата.

Първа награда в младшата възраст взе Габриела Манова на 19 г. от София. Втора се класира 17-годишната Таня Даскалова от Пловдив, която за втори път печели в конкурса „Недоизречено”, а третата награда отиде в 14-годишната Лилиана Анатолиева от Свищов. Журито даде поощрение на Диляна Георгиева, на 17 г. от Дупница.

Големият приз за автор, който е над 21 г., отиде у Галина Иванова от Варна. Поощрителни награди в категорията на големите взеха Албена Декова-Атанасова от Плевен и Бехрин Шопова от Пловдив.

Този път в журито влизаха Стефан Бонев – създател на конкурса и автор на матрицата “Недоизречено”; Мариела Русева от Варна – поетеса и съавтор на проявата, Елена Диварова – поетеса и ръководител на курса по творческо писане към пловдивското читалище "Възраждане 1983"; Здравко Дечев – литературовед и преподавател в ПУ “Паисий Хилендарски”, Начо Христосков – белетрист и председател на Дружеството на пловдивските писатели. Най-младият участник в това издание на конкурса беше на 11 години, а най-възрастният – на 68.

Текстовата матрица, която е една и съща за всички досегашни конкурси, съдържа ключови думи, препинателни знаци и бели полета за попълване от съответния участник. Целта е, ставайки съавтори на Стефан Бонев, кандидатите да сътворят автентични литературни произведения. През месец май „Недоизречено” стана носител на награда „Пловдив” за проведените през миналата година две ученически издания.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT