Skip to Content

50 години чества АМТИИ с научен форум и концерти

Дата на събитието: 
Чт, 23/10/2014 - 09:30 - Пт, 24/10/2014 - 22:00

С Международна научна конференция на тема „Изкуство и образование – традиции и съвременност“ ще започнат тържествените събития за половинвековния юбилей на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство /АМТИИ/ в Пловдив. В нея ще в продължение на два дни близо 90 учени от 11 държави ще представят свои научни трудове. Това ще бъде изключително мащабен научен форум, посочиха от Академията. Откриването му е на 23 октомври, четвъртък, от 9:30 часа.

 Заключителните тържества са насрочени на 23 и 24 октомври. В първия ден духовият оркестър на Академията ще свири на главната улица. В Градска художествена галерия пък ще бъде открита изложба на студенти и преподаватели от факултета по Изобразително изкуство.

На 24-ти октомври ще има още един концерт на духовия оркестър на АМТИИ. След него преподаватели и студенти ще шестват до Дома на културата, където ще бъде големият концерт на възпитаниците на Академията. В него ще бъдат представени всички жанрове, които се изучават във висшето музикално училище.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT