Skip to Content

„Европейска нощ на театрите“, японско кино и „Укротяване на сънища“ в НАТФИЗ през ноември

Дата на събитието: 
Сб, 15/11/2014 - 19:00 - Ср, 19/11/2014 - 21:45

От 10 до 17 ноември НАТФИЗ ще бъде домакин на „Дни на японското кино“ – събитие организирано от Посолството на Япония. През петте делнични дни от 18.30 ч., а в събота и неделя от 18.00 ч. вратите на учебната кинозала ще се отварят свободно за посетители.
На 13 ноември екип на Националната академия за театрално и филмово изкуство отпътува за Драч (Дуръс), Албания очакван от международна група наблюдатели по програма ТЕМПУС. Предвидено е срещите да продължат през 14, 15 и 16 ноември.

На 15 ноември Академията ще стане част от събитие, което за шеста поредна година протича едновременно в повече от 22 страни – „Европейска нощ на театрите“. От 19.00 часа на голяма сцена при Учебен драматичен театър четвъртокурсниците на проф. Иван Добчев ще представят „Код: Сазонов“.

На следващия ден студентите отпътуват за Москва, за да покажат дипломния си спектакъл.

17 ноември от 15.00 часа в кинозалата на „Раковски“ 114 при „вход свободен“ Едуардо Торес-Дулсе ще говори по проблемите „Кино: изкуство, индустрия и култура“. Отворената лекция се реализира по проект на Испанското посолство в партньорство с НАТФИЗ.

В рамките на три последователни дни - 18, 19 и 20 ноември Майкъл О`Нийл ще изнесе серия от лекции и практически упражнения за преподаватели и студенти, които желаят да обогатят уменията си в областите на филмовия монтаж със софтуера Adobe .

19 ноември - Голямата сцена на Учебния театър ще посрещне публиката за премиерата на „Укротяване на сънища“. Спектакълът е дипломен за студентите на проф. д-р Петя Цветкова и ас. Александър Манджуков. Създаден е по пиеси на Уилям Шекспир, драматургично разработен от доц. Юрий Дачев. Ако искате да видите професионален танцов спектакъл на софийска сцена – имате този шанс! Не го изпускайте!

На 25 ноември класът на проф. Атанас Атанасов ще представи третата си премиера - „Под купола небесен“ по Уилям Шекспир, в постановка на Тодор Димитров.

Два дни по-късно, на 27 ноември „Пиеса 27“ от Алексей Слаповски ще посрещне премиерата си. Спектакълът е дипломен за магистърския клас на доц. Веселин Ранков „Актьорско майсторство за театър и кино“.
На същата дата в Учебен куклен театър ще отбележат юбилейните 90 години от рождението на един от доайените на българското куклено изкуство – проф. Атанас Илков.

Няколко дни по-късно същата учебна куклена сцена ще се превърне в стартова писта, от която ще потеглят професионалните пътища на дипломантите на проф. Жени Пашова. Студентите ще представят премиерата – „Клоуни и кукли“.
 Партньори