Skip to Content

София, „Синият талисман" с концерт в София лайв клуб

Дата на събитието: 
Ср, 18/02/2015 - 20:00 - 21:45

Името на София (София Георгиева) се свързва с емблематичния за нейния дебют на българската музикална сцена хит ”Син Талисман”. Завършва музикално профилирана гимназия и продължава образованието си в Нов Български Университет със специалност ”Поп и джаз пеене” в класа на Алис Боварян.

С първият ѝ сингъл ”Син Талисман”, с който става популярна, печели награда за дебют и текст на ежегодните музикални награди ”МелоТв Мания” на БНТ за песента. През същата година е номинирана в категорията Дебют на наградите на Телевизия ММ. През лятото на 2004 дебютният албум на София „Син талисман” става факт.

Самата изпълнителка също прави първите си стъпки като автор в създаването на музиката към песента ”Сянка”. Това е и вторият успешен сингъл. С излизането на албума изпълнителката пуска трети сингъл ”Изгубено сърце” (музика, текст и аранжимент – Графа), а режисьор на видеото към него е Валери Милев. Песента се завъртя успешно в националния ефир и я класира сред номинациите на БГ радио за 2003.
През 2006 с клипа към песента „Сестра на вятъра” София поставя началото на кампания за възраждане на сградата на изгорелия пернишки театър „Боян Дановски.
През 2008 София създава парчето „Кристална тишина”. По музиката работи отново с Момчил Колев, текстът е на големия български текстописец Александър Петров, а аранжиментът е дело на Борис Карадимчев. Записите на „Кристална тишина” са направени в първо студио на БНР.
В края на 2009 София остава вярна на мелодичния си саунд и дълбоко лирични текстове с новата си песен „За теб”. Текстът е на Александър Петров, аранжиментът е дело на Д2, а музиката на “Ин Янг”. Записите са направени в студиото на Д2. “За теб” ще бъде включена във втория албум на София.

През 2011 София подкрепя социална кауза с нов проект. Новият ѝ сингъл „Силна съм” е посветен на борбата за интеграция на деца с аутизъм в България.Краси от Д2 написва парчето, а Гери Турийска – текста. „Силна съм” е мелодична балада посветена на тези силни жени, които се борят за бъдещето децата си. Това е песента, под чието мото ще се проведе и последвалата кампанията насочена към информиране на обществото относно състоянието аутизъм.
През декември 2012 София пуска и най-новия си сингъл "Огледален образ" - отражението на влюбената душа, София Георгиева попаднала в безвремието на романтиката в нощните светлини на Лондон. Песента е записана, както на родна земя, така и в Лондонско студио със специалното участие на Лили Йончева – перкусии и Браян Едуардс – саксофон. Музика и аранжимент – Огнян Цветков, текст – Яна Лазарова. Музиката е написана от дългогодишния приятел на София, Огнян Цветков, а текста е на изключителната Яна Лазарова, екипът, с който певицата записва песента „Без теб“, включена в първия й албум. С „Огледален образ“ София прави и още една крачка в професионалното си развитие - първият й дует с Васил Петров.

В момента София е в България и заедно с групата си тя възобновява работата си по проекта „Земела“. Съвместно-проект на певицата и Виктория Манчева, който се ражда в Лондон и се пренася и у нас.

Номинации и награди
-”Син Талисман”, с който става популярна, печели награда за дебют и текст на ежегодните музикални награди ”МелоТв Мания” на БНТ за песента.
През същата година е номинирана в категорията Дебют на наградите на Телевизия ММ.-
-С третия си сингъл ”Изгубено сърце” (музика, текст и аранжимент – Графа), а режисьор на видеото към него е Валери Милев, класирана сред номинациите на БГ радио за 2003.
- Първият сингъл на „Земела“, „Коне“(Horses), влезе в класацията на World Music Network



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT