Skip to Content

Ивайло Петров представя втората си самостоятелна изложба "Отвъд портрета"

Дата на събитието: 
Чт, 17/11/2016 - 19:00 - Пон, 05/12/2016 - 10:30

Ценителите на красотата във всичките й форми са добре дошли от 17 ноември на втората самостоятелна изложба "Отвъд портрета" на младия фотограф Ивайло Петров. Откриването е в 19:00 ч., входът е свободен. До 5 декември, дом на специалната селекция с най-доброто от личните проекти на автора ще бъде VIVACOM Art Hall. Изложбата съдържа фотографии от последните две години, които Ивайло Петров е организирал и реализирал предимно под формата на лични проекти. Спойката между тях е неговата изконна убеденост, че една идея заслужава да се материализира, независимо от времето, усилията или мащаба на продукцията, които би коствала.
Провокативната експозиция „Отвъд портрета“ ще разкрие както непознати лица, така и образи на някои от най-известните български и световни звезди. От снимките гледат лицата на Деян Донков, Койна Русева, Ицко Финци, Йордан Йовчев, Атанас Атанасов, Джон Лоутън, както и на тату артисти, диригенти, математици, историци, спортисти и много други непознати, но вдъхновящи личности. Всички те влизат в сюрреалистичната игра на въображението на автора, изпълвайки класически сюжети и пози с нов смисъл и внушение. За първи път пред публика ще бъдат показани сериите „Модерният светец“, „Портретите на срама“ и „Mythological First World Problems“, както и монументалните фотографии „Човешката природа“, „Полетът на Икар“ и „Съвременната битка“.
Младият фотограф описва изложбата: “В "Отвъд портрета" има работи, които, когато започвах, бях изгубил вяра, че ще мога да реализирам, предвид привидната реалност и нещата, които тогава чувах и виждах. Отне определена доза усилия да си докажа, че греша. Те са отвъд това, което портретуваните на тях хора всъщност са, отвъд това, което ми изглеждаше възможно на мен лично за определен период от време.”
Творчеството на Ивайло Петров не е обикновено запечатване на образи, а създаване на нови, паралелни светове. Чувствителността, постановките и вниманието към детайла го правят истински майстор на съвременния сюрреализъм, а силната енергия и оригиналните интерпретации навяват асоциации с най-добрите примери на експресионизма.
Ивайло Петров е учил в Нов Български Университет, където впоследствие води и фотографски курс. Занимава се професионално с фотография от съвсем млад, като в портфолиото му влизат ангажименти за различни списания и печатни издания. Зад гърба си има самостоятелна изложба, тематични курсове и уъркшопи. 

"Отвъд портрета" ще може да бъде разгледана от 17 ноември до 5 декември във VIVACOM Art Hall. Входът в свободен.
Снимки: Ивайло Петров
 



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT