Skip to Content

Росен Миланов и Нов симфоничен оркестър в зала "България"

РОСЕН МИЛАНОВ В СОФИЯ!

/Безпрецедентно дипломатическо присъствие на концерт в зала "България"/

 

Двадесет и един посланика  и още толкова членове на дипломатически мисии в София ще бъдат на 14 март в зала "България", за да се насладят на изящното майсторство на Маестро Миланов и вдъхновеното изпълнение на музикантите от Нов симфоничен оркестър. Ще звучи музиката на Хайдн, Адриан Павлов / млад композитор, който от години работи и живее в Германия/ и Втора симфония на Йоханес Брамс.

 

Тази година Почетен патрон на оркестъра е посланичката на Бразилия Н. П. Ана Мария Сампайо Фернандес.

 

Нов симфоничен оркестър е създаден през 1991 година от музикалния критик Юлия Христова и повече от четвърт век е в авангарда на българското изпълнителско изкуство, изпълнява мисията си да дава подиум за изява и развитие на стотици млади инструменталисти. Съставът е приложил системата на частно финансиране, типична за подобни институции в САЩ, а през изминалите години повече от 600 са били неговите спонсори - индивидуални, фамилни и корпоративни. От десет години оркестърът е член на Европейска мрежа на оркестрите /ONE/, която за четвърти мандат печели проект от Европейската комисия по програмите за култура.

 

Росен Миланов е бил Музикален директор на състава в периода 1997-2013-та година, в момента е негов Почетен музикален директор.

 


Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT