Skip to Content

Започва фестивалното лято на Старозагорската опера

След един зашеметяващ оперно-балетен сезон, наситен с иновативни камерни проекти, уникални представления и необичайни грандиозни продукции под знака „За първи път в България“, Държавна опера-Стара Загора е предпочитан гост на редица български летни музикални фестивали.

Балетната трупа на Държавна опера – Стара Загора ще представи на 1 и 2 юли на сцената на амфитеатъра в курортния комплекс „Марина Диневи“ Свети Влас балетните постановки „Фантастичното дюкянче“ от Алфредо Казела и „Снежанка и седемте джуджета“ от проф.Александър Йосифов.

Това е второто участие на балетната трупа във вече 4-я поред Международен фестивал на изкуствата „Свети Влас“. Фестивалът се организира от Фондация „Евро Атлантик Арт“ - „рожба“ на български творци и водещи арт мениджъри, които работят в САЩ и Европа.

От 12 до 15 юли Държавна опера-Стара Загора гостува на Международния музикален фестивал „Моцартови празници“ в Правец с най-впечатляващите си нови продукции. На 13 юли от 21.00 часа ще бъде представен спектакъла на „Турандот“ – опера с кукли.

Зрителите ще имат възможността да видят знаменитата постановка на Държавна опера-Стара Загора в нова адаптирана версия на открито. За първи път в историята на фестивала ще бъде усвоено пространството от страната на хотел Риу Правец ризорт, а част от публиката ще бъде разположена на самата сцена на езерото.

В ролята на Турандот гостува Драгана Радакович от Сърбия, в ролята на Калаф – италианският тенор Дарио ди Виетри, Лиу ще бъде Цветелина Василева, Тимур – Юлиан Константинов. Диригент Владимир Бошнаков. Фестивалът ще бъде закрит на 15 юли от 21.00 часа на сцената на езерото със спектакъла на операта „Палячи“...



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT