Skip to Content

Пътеводителят „От Балкана до Дунав” с представяне във Photosynthesis на 18 февруари

Дата на събитието: 
Пон, 18/02/2019 - 19:00 - 21:30

Любителите на пътуванията из малко познати места имат повод за радост посред зимния сезон. На 18 февруари (понеделник) от 19:00 часа в уютното кафе-галерия „Photosynthesis“ (бул. „Васил Левски“ 57) ще бъде представена книгата „От Балкана до Дунав. Идеи за пътешествия в Дунавска България” с автори Весела Николаева, Михаил Михов и Гавраил Гавраилов.

Пътеводителят за Дунавска България излезе през декември 2018 г. и бе представен официално в Русе и Свищов. Книгата разказва за редица слабо известни факти за региона на север от Стара планина и разглежда множество живописни места от Видин чак до Силистра.

Освен посоки за пътешествия, изданието съдържа информация за етнографските групи в различните райони, за природното богатство и биоразнообразието по бреговете на Дунав, за лозята, виното, храната, традициите и др. Посочена е също полезна информация – кога е подходящо да се посети всеки район, къде да отседнем, какви културни, исторически и природни забележителности можем да видим, като е обърнато внимание и на дунавските ни съседи Сърбия и Румъния.

 

На 18.02. книгата ще представят тримата автори и фотографката и куратор на галерия Photosynthesis Надежда Павлова, а гостите на събитието ще имат възможността да дегустират от биосертифицираните вина от района на Никопол.

 



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT