Skip to Content

Йордан Колев се среща с почитатели

Дата на събитието: 
Сб, 23/11/2019 - 13:00 - 15:15

Всеки полет започва по един и същ начин. Но кацането може да бъде различно...

На 23 ноември 2019 г. Йордан Колев  ви кани на нов полет

Авторът на „Кацането”ще се срещне отново с почитатели и любопитни читатели от13:00 ч. на23 ноември в книжарница„Сиела” (ул. „Граф Игнатиев” 44).

Йордан Колев ще разкаже малко повече за професията „пилот” и как от света на авиацията успява да намери своето място и в света на книгите. Заповядайте!

Един екипаж, няколкостотин пътници и два часа във въздуха, които могат да променят съдбата им завинаги.  

Това, което започва като скучен полет към Рим, се превръща в кошмар, от който бягство през вратата няма. Защото мизансцен на ужаса се оказва… небето.

Ще успеят ли капитан Манов и неговият екипаж да овладеят ситуацията, когато животинският страх се просмуква в порите на всеки един от пътниците на полет 2376 на авиокомпания Еър ГО?

Приключението започва с  премиерата на „Кацането”.

Йордан Колеве професионален пилот на Боинг и на Еърбъс. Летял е във Виетнам, на остров Мавриций, в Турция, в Европа и това му е позволило да опознае цялата екзотика на необозримия свят. Първата му книга „От Рио до Кейптаун“ е знаменит документален разказ за една осъществена мечта, за едно плаване на яхта в Атлантическия океан, но иразказ за безнадеждността на свободата, за срещата на един малък, пределно „сгъстен“, пренаселен човешки свят с безкрая и смайващата пустота на океана.

Преди година Йордан Колев приятно ме изненада с новата си книга „Кацането“роман,който щастливо обединява екшъна с достойнствата на психологическата проза. Професионалният опит на автора му дава възможността да пресъздаде освен пределно драматичната ситуация, неистовите мигове на изпитание, но и да нарисува цяла галерия от художествени образи,всеки изправен пред ужаса, съвършенството и величието на Страха.Романът „Кацането“ е повличаща, на места разтърсваща, написана с професионален замах и в същото време автентична проза.

Владимир Зарев



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT