Skip to Content

Вдъхновение за Коледа с хор „Евмолпея“

Дата на събитието: 
Ср, 18/12/2019 - 18:00 - 20:45

В навечерието на предстоящите Коледни и Новогодишни празници Девическа хорова формация „Евмолпея“ с диригент Алия Хансе и клавирен съпровод д-р Борис Мирчев ще изнесе два концерта.

Първият е по покана на Председателя на 44-то Народното събрание на Република България г-жа Цвета Караянчева и ще се състои на 13 декември като коледен поздрав към българските парламентаристи.

 

Хорът ще зарадва своите почитатели, изнасяйки  традиционния си самостоятелен  концерт  „Вдъхновение за Коледа“ на 18.12.2019 от 18.00 часа в „Изложбена зала 2019“. Концертът е част от коледната програма на Община Пловдив. В него са включени любими произведения от репертоара на хора със специалното участие на Димо Михов - кахон и Езги Челик - цигулка.

Дейността на Девическа хорова формация „Евмолпея“ се осъществява с дългогодишната подкрепа на Община Пловдив. Това е нейният 14-ти творчески сезон и тя активно участва в културния живот на града.

 

Хор „Евмолпея“ е създаден през 2006 г. и в него участват момичета на възраст от 8 до 19 години, от 23 пловдивски учебни заведения. Той е реализирал 28 турнета в редица страни като Австрия, Германия, Италия, Франция, Швейцария Сърбия Турция Гърция, Черна гора, Босна и Херцеговина, Хърватия, Словения, Люксембург, Белгия и Русия.

 

Хорът е носител на званието „Посланик на добра воля“ и многократно е удостояван да представя България на различни международни форуми. Репертоарът включва песни на 16 езика, от различни стилове направления. Има издаден самостоятелен компакт диск със сакрална музика „Слава във висините“.Партньори