Skip to Content

Ивайло Михайлов

Испанският кралски двор се мести на Античния с „Дон Карлос”

На 5 юли пловдивчани ще имат възможност да видят постановката на операта „Дон Карлос” , която е посрещана с овации в цяла Европа. Спектакълът е игран на Фест шпиле в театъра на Караян в Залцбург, в зала Аудиториум в Испания и в редица други престижни оперни театри. Декорът на „Дон Карлос” има актуална и модерна визия, а режисьорската концепция на доц.

Премиера на „Травиата“ на Вердиевия фестивал в Пловдив

С премиера на "Травиата" от Джузепе Верди продължава лятната оперна програма на Античен театър Пловдив. Копродукцията на Държавна опера Пловдив и Старозагорската опера ще се играе на 28 юни, събота, от 21 часа. Постановката е дело на международен екип - режисьор е Франк-Бернд Готшалк, а хореограф е Андреас Песлер. Централните роли са поверени на Илина Михайлова и Ивайло Михайлов, а диригент е маестро Стефан Линев.

Тенорът Ивайло Михайлов с открит урок във Френската гимназия в Пловдив

Пловдивският тенор Ивайло Михайлов ще изнесе открит урок по музика на 9 май ( петък) от 9:00 часа във Френската гимназия, която е завършил. Той ще разкаже пред учениците с помощта на мултимедия за участието си като жури на хитово състезание във Виетнам, за работата си в Букурещ, за направата на два анимационни филмас неговия образ и глас и за спомените от ученическия живот.

Целта е професията "оперен певец" да оживее пред учениците.

Оперетни и оперни бисери в Пролетен концерт на Операта

Оперетни и оперни бисери ще радват пловдивчани в петък - 11 април, в Концертна зала от 19:00 часа. Специално за концерта в Пловдив пристигат гостите Евгения Ралчева и Елена Баръмова - една от най-добрите ученички на Гена Димитрова. Заедно със солистите на Държавна опера Пловдив - Елена Чавдарова – Иса, Ивайло Михайлов, Жанета Стегарева, Валерия Мирчева, Михаил Пулиев и Стоян Даскалов, те ще изпълнят популярни арии и дуети от Росини, Пучини, Лехар, Делиб, Офенбах и Йохан Шраус.

Концерт на тримата тенори в Деня на музиката в Пловдив

С концерт на тримата тенори, Пловдивската опера отбелязва Международния ден на музиката - 1 октомври.

Пловдивската опера с поредния концерт-изненада

Интересен концерт-изненада е подготвила Държавна опера Пловдив за своята публика.

След горещите дебати и политически страсти, разразили се напоследък, Операта предлага да разпуснем, отдавайки се на едно истинско удоволствие за душата – само два дни след изборния ден. Да забравим за миг притесненията и неволите и да се отдадем на най-прекрасното преживяване – музиката.

Разпространи съдържание


Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT