Skip to Content

Столична библиотека

Здравка Евтимова – разказвач на март в Столична библиотека

Една от най-превежданите български писателки и любимка на читателите на библиотеката ще продължи през март новата поредица „Разказвач на месеца“. На 20 март (вторник), от 18:30 ч., в Литературния клуб тя ще чете от творбите си и ще разговаря със своите почитатели, а за нея ще говори проф. Амелия Личева. Книгите на Здравка Евтимова ще бъдат изложени във витрина на втория етаж в Направление „Обслужване на читатели” през целия месец. Заповядайте!

Екатерина Йосифова – поет на февруари в Столична библиотека

На 28 февруари (сряда) от 18:30 ч. в Литературния клуб на библиотеката ще бъде представена една от най-деликатните и фини дами в съвременната българска поезия. За нея ще говори Божана Апостолова, издател и поет, а в представянето ще се включи и Иван Цанев, който е не само колега по перо на Катя, но и един от нейните най-близки приятели през годините.

Входът е свободен, а книгите на Екатерина Йосифова ще бъдат изложени във витрина на втория етаж в Направление „Обслужване на читатели” през целия месец февруари.

„Ти и котките следобед. 26 стихотворения от любов” на Николай Милчев е българската номинация за наградата "Балканика" за 2017

Влюбени в поезията, заповядайте на авторския рецитал на поета Николай Милчев и изпълнение на музиканти от камерен ансамбъл "Силуети". Заредите се с любов с  "Ти и котките следобед. 26 стихотворения от любов" в София, Столична Библиотека, зала "Надежда"
пл. "П. Р. Славейков" 4 на 11 януари 2018 г. от 18:30 часа
Стихосбирката на Николай Милчев „Ти и котките следобед. 26 стихотворения от любов” е българската номинация за наградата "Балканика" за 2017 година. 

Дванадесет поети в дванадесетия месец в Столична библиотека

Дванадесет поети в дванадесетия месец

Голямо предколедно четене на авторите, участвали досега в поредицата „Поет на месеца“ на Столична библиотека, ще се състои на 20 декември (сряда)от 18 часа в Литературния клуб на библиотеката (пл. "Славейков" № 4).

Свои творби ще четат

Аксиния Михайлова, Роман Кисьов, Александър Шурбанов,

Пламен Дойнов, Владимир Левчев, Кристин Димитрова,

Марин Бодаков – поет на месеца за септември в Столична библиотека

Новият сезон на поредицата „Поет на месеца“ в Столична библиотека започва след двумесечна пауза с един от най-интересните съвременни български поети – Марин Бодаков. Той ще чете свои стихове на 28 септември (четвъртък) от 19 ч. в Литературния клуб на библиотеката (пл. „Славейков” № 4), а за него ще говори поетесата и преводачка Надежда Радулова. Читателите на Столична библиотека могат да се запознаят с книгите на автора, които са изложени във витрини на втория етаж в направление „Обслужване”.

Представят "Зоната"- антология за съвременна поезия

Добре дошли в „Зоната“!

Втори международен хайку форум София 30 юни – 2 юли 2017 г.

Форумът се организира за втори път от Столична библиотека и Хайку клуб София.

XXXVI поетически трубадурски двубой: Валери Валериев срещу Никола Петров

Тридесет и шестият поетически двубой – между Валери Валериев (със секундант поетът и журналист Георги Савчев) и Никола Петров (със секундант актьорът Станислав Кертиков) – ще се проведе на 28 юни (сряда) от 18:30 ч. в Литературния клуб на Столична библиотека, пл. „Славейков“ № 4.

Георги Господинов – поет на юни в Столична библиотека

Един от най-популярните у нас и по света съвременни български писатели ще се представи в качеството си на поет с авторското четене „От Лапидариум до Там, където не сме и нататък“ в Литературния клуб на Столична библиотека, пл. „Славейков“ №4, на 21 юни 2017 г. (сряда), от 18:30 ч.

Разпространи съдържание


Партньори