Skip to Content

Столична библиотека

Панорама гостува в "Издателски вечери" на Столична библиотека

Издателството, съхранило и развиващо традициите на легендарното списание "Панорама", променило читателските навици през 80-те години на миналия век, гостува в поредицата "Издателски вечери" на Литературния клуб към Столична библиотека на 14 юни (четвъртък) 2018 г.от 18:30 ч.

Поезия с кауза

Скъпи приятели, заповядайте на 31 май от 18.30 ч. в Литературния клуб на Столична библиотека, за да чуете стиховете на осем любими автори, които подкрепят децата с лицеви аномалии.

Аксиния Михайлова, Петър Чухов, Ина Иванова, Стефан Иванов, Ирена Иванова, Димана Йорданова, Иван С. Вълев и Иван Димитров са новите приятели на децата и асоциация АЛА. 
Те ще бъдат там и ще ни чакат, за да подкрепим заедно малчуганите в навечерието на Деня на детето.

Иван Теофилов – поет на април в Столична библиотека

Един от доайените на съвременната българска поезия ще чете свои стихове и ще разговаря с публиката на 10 април (вторник) от 18:30 ч. в Литературния клуб на библиотеката. Авторът ще бъде представен от проф. Божидар Кунчев, Силвия Чолева и Иван Ланджев.

Калин Донков – поет на март в Столична библиотека

Един от големите съвременни български поети ще се представи на 28 март (сряда) от 18:30 ч. в Литературния клуб на библиотеката. За него ще говори неповторимата Екатерина Йосифова, която също беше поет на месеца (за февруари), и с която го свързва не само поезията, но и дългогодишно приятелство. Входът е свободен, а книгите на Калин Донков ще бъдат изложени във витрина на втория етаж в Направление „Обслужване на читатели” през целия месец март. Заповядайте!

Здравка Евтимова – разказвач на март в Столична библиотека

Една от най-превежданите български писателки и любимка на читателите на библиотеката ще продължи през март новата поредица „Разказвач на месеца“. На 20 март (вторник), от 18:30 ч., в Литературния клуб тя ще чете от творбите си и ще разговаря със своите почитатели, а за нея ще говори проф. Амелия Личева. Книгите на Здравка Евтимова ще бъдат изложени във витрина на втория етаж в Направление „Обслужване на читатели” през целия месец. Заповядайте!

Екатерина Йосифова – поет на февруари в Столична библиотека

На 28 февруари (сряда) от 18:30 ч. в Литературния клуб на библиотеката ще бъде представена една от най-деликатните и фини дами в съвременната българска поезия. За нея ще говори Божана Апостолова, издател и поет, а в представянето ще се включи и Иван Цанев, който е не само колега по перо на Катя, но и един от нейните най-близки приятели през годините.

Входът е свободен, а книгите на Екатерина Йосифова ще бъдат изложени във витрина на втория етаж в Направление „Обслужване на читатели” през целия месец февруари.

„Ти и котките следобед. 26 стихотворения от любов” на Николай Милчев е българската номинация за наградата "Балканика" за 2017

Влюбени в поезията, заповядайте на авторския рецитал на поета Николай Милчев и изпълнение на музиканти от камерен ансамбъл "Силуети". Заредите се с любов с  "Ти и котките следобед. 26 стихотворения от любов" в София, Столична Библиотека, зала "Надежда"
пл. "П. Р. Славейков" 4 на 11 януари 2018 г. от 18:30 часа
Стихосбирката на Николай Милчев „Ти и котките следобед. 26 стихотворения от любов” е българската номинация за наградата "Балканика" за 2017 година. 

Дванадесет поети в дванадесетия месец в Столична библиотека

Дванадесет поети в дванадесетия месец

Голямо предколедно четене на авторите, участвали досега в поредицата „Поет на месеца“ на Столична библиотека, ще се състои на 20 декември (сряда)от 18 часа в Литературния клуб на библиотеката (пл. "Славейков" № 4).

Свои творби ще четат

Аксиния Михайлова, Роман Кисьов, Александър Шурбанов,

Пламен Дойнов, Владимир Левчев, Кристин Димитрова,

Марин Бодаков – поет на месеца за септември в Столична библиотека

Новият сезон на поредицата „Поет на месеца“ в Столична библиотека започва след двумесечна пауза с един от най-интересните съвременни български поети – Марин Бодаков. Той ще чете свои стихове на 28 септември (четвъртък) от 19 ч. в Литературния клуб на библиотеката (пл. „Славейков” № 4), а за него ще говори поетесата и преводачка Надежда Радулова. Читателите на Столична библиотека могат да се запознаят с книгите на автора, които са изложени във витрини на втория етаж в направление „Обслужване”.

Представят "Зоната"- антология за съвременна поезия

Добре дошли в „Зоната“!

Разпространи съдържание


Партньори