Skip to Content

Балет

Легендарният руски хореограф Андрей Босов поставя "Спящата красавица" в Стара Загора

 
Андрей Босов идва в Стара Загора по покана на примабалерината Силвия Томова – художествен ръководител на Балета на Старозагорската опера.
Силвия Томова ще бъде и асистент-хореограф на новата постановка на
„Спящата красавица“. Заедно със своя изтъкнат колега Андрей Босов – и двамата възпитаница на прословутата руска балетна академия „А. Я.
Ваганова“, вече са избрали изпълнителите на главните роли. Работата в зала е интензивна, балетните артисти изцяло са погълнати от новото

Дон Кихот с Яна Саленко в НДК на 17 декември

Отличеният с „Кристална лира“ спектакъл на балета „Дон Кихот“ на

Премиера на балета „Кармина Бурана“

Заповядайте на 8 ноември на премиерен спектакъл на балета  „Кармина Бурана“ – Хореография от Фреди Франдзути, музика Карл Орф.



Със специалното участие на солисти, оркестър, хор и балет на Софийска опера и балет.

Варненският балет на гастрол във Великобритания

III Международен балетен форум във Варна представя от 22 ноември до 16 декември 5 балетни заглавия, от тях 4 премиери, като едната е премиера за България. Публиката вече аплодира премиерните спектакли на Варненската опера за тази година на „Пепеляшка“ от Сергей Прокофиев, хореографска редакция Сергей Бобров; „Зле опазеното момиче“ от Петер Хертел, хореография Александър Горский и „Снежанка“ по музика на Чайковски, хореографска версия на Красноярския театър за опера и балет - Русия.

БАЛЕТНА ГРАНД ГАЛА в Старозагорската опера на 27 април

На 27 април от 19.00 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора, 

"Фантастичното дюкянче" - балетна премиера в Старозагорската опера

„Фантастичното дюкянче“ /„La boutique fantasque ” /

балет от Джоакино Росини/ Оторино Респиги

Солистката на Болшой театър Диана Косирева ще танцува във Варна

Солистка на Болшой театър ще танцува във Варна! Това е хубавата новина за 21 февруари, когато в „Лебедово езеро“ ще посрещнем солистката на Болшой театър Диана Косирева. Тя ще изпълни за пръв път на българска сцена най-мечтаната и може би най-трудната роля в световната балетна съкровищница - Одета/Одилия. С музиката на Чайковски, следвайки хореографската редакция на Светлана Тоншева върху версията на Мариус Петипа и Лев Иванов, тя ще отстоява любовта си към Принц Зигфрид, в изпълнение на премиер солиста на Варненската опера Павел Кирчев.

Разпространи съдържание


Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT