Skip to Content

Национален музей Земята и хората

Почит към Константин-Кирил Философ в музей „Земята и хората"

14 Февруари, денят на Успението на Константин-Кирил Философ, традиционно се отбелязва в Националния музей „Земята и хората“, като ден за отдаване почит към делото на

Новогодишен концерт на Concerto antico

НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ NEW YEAR'S CONCERT

Коледно изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни

На13, 14 и 15декември в Националния музей “Земята и хората” ще се проведе Коледното изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни.

ХХIX изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни 11 – 13 октомври 2019 г.

На 11, 12 и 13 октомври в Националния Музей “Земята и хората” ще се проведе ХХIX-то Софийско изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни – в рамките на традиционните „Дни на минералите”.

Великденско изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни

От 12 до 14 април 2019 год. в Националния Музей “Земята и хората” в София ще се проведе изложение на минерали, скъпоценни камъни, метеорити, фосили – в рамките на традиционните „Дни на минералите”. 
Участие са заявили над 60 изложителя от нашата страна, Армения, Афганистан, Сърбия, Полша и Румъния. Това са фирми и любители 

Световен ден на водата – 22 март 2019 г. в музей "Земята и хората”

Идеята за честване на Световен ден на водата e изказана за пръв път през 1992 г. на Конференцията на ООН за околната среда и развитието (UNCED) в Рио де Жанейро.Отбелязва се на 22 март съгласно резолюция 47/193 на Общото събрание на ООН от 22 февруари 1993 г.

Темата за 2019година е „Вода за всички”.

Националният музей „Земята и хората” ще отбележи празника със специална програма, която включва:

Коледно изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни

 От 14 до 16 декември в Националния Музей “Земята и хората” ще се проведе Коледно изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни – в рамките на традиционните „Дни на минералите”.
  Участие са заявили над 60 изложителя от нашата страна, Армения, Афганистан и Румъния. Това са фирми и колекционери на минерали, фосили и скъпоценни камъни, авторски изделия с минерали, природни картини, сувенири. Със свои колекции ще участват 2 университета: Минно-геоложкият „Св. Иван Рилски” и Нов Български.

Коледно изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни

От 15 до 17 декември в Националния Музей “Земята и хората” ще се проведе Коледно изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни – в рамките на традиционните „Дни на минералите”.

Разпространи съдържание


Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT