Skip to Content

Зала Венета Вичева

"Бетовен 5 + 5" в Шумен

Ярки шедьоври в творчеството на Лудвиг ван Бетовен ще прозвучат на 8 април /четвъртък/ от 19:05 часа в концертна зала „Проф. Венета Вичева“. Знаменитата Пета симфония и Петият концерт за пиано олицетворяват двубоя със съдбата, борбата за щастие и на финала - триумфалната победа на човека над несгодите. Темите, които композиторът повдига не губят актуалност дори две столетия по-късно. В началото на концертната вечер публиката ще се потопи в по-изящната и фина музика от „Лунната соната“, която пианистът Георги Черкин майсторски е украсил с оркестрови багри.

250 години от рождението на Бетовен

Честванията на 250 годишнина от рождението на Лудвиг ван Бетовен продължават. На 26 февруари /сряда/ от 18:35 часа в концертна зала „Проф. Венета Вичева“ шуменските симфоници ще изнесат поредния концерт, посветен на делото на немския композитор. Солисти на това събитие ще са ярките пианисти Виктория Василенко и Сергей Редкин. Всеки от тях е постигнал шеметни успехи и е натрупал завиден музикален опит. Василенко е наричана „златното момиче на пианото“ – носител е на десет Първи награди от авторитетни международни конкурси.

Концерт по повод 210 години от рождението на Фредерик Шопен

Полският пианист Михал Древновски гостува в Шумен с концерт на 16 януари от 18:35 часа в зала „Проф. Венета Вичева“.

В чест на 210-та годишнина от рождението на композитора Фредерик Шопен, Древновски ще изпълни Концерт за пиано и оркестър № 1 в ми минор. Шопен, който се смята за ненадминат пианист, дори е наричан „Паганини на пианото“, оставя едни от най-лиричните и душевни произведения в музикалната съкровищница.

Разпространи съдържание


Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT