Skip to Content

Турският консул открива обновена библиотека в ПУ

Дата на събитието: 
Вт, 09/04/2013 - 11:00 - 13:00

Обновената библиотека по турски език, литература и култура в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” ще бъде открита официално на 9 април, от 11:00 ч. Лентата ще прережат ректорът проф. д-р Запрян Козлуджов, генералният консул на Турция в Пловдив Шенер Джебеджи и ректорът на Тракийския университет в Одрин проф. д-р Йенер Йорук.

Библиотеката се помещава в сградата на висшето училище, на бул. „България” №236. Тя се посещава от студентите от специалностите с турски език в ПУ „Паисий Хилендарски”. Обновяването се реализира с помощта на Генералното консулство на Турция и от Тракийския университет в Одрин. Двете институтиции осигуриха обзавеждане и оборудване за нуждите на учебния процес – мебели, шкафове за съхранение на книги, читателски маси и столове, климатизатор.

Закупени са и три компютъра, две мултифункционални устройства – с възможности на принтер, скенер и копирна машина. За провеждането на интерактивни учебни занятия са дарени LCD телевизор и DVD плеър, както и мултимедиен проектор, който може да се свърже към тях.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT