Skip to Content

Романът „Под игото“ на Маратона на четенето в Асеновград

Дата на събитието: 
Вт, 23/04/2013 - 11:00 - 18:30

Романът „Под игото“ ще четат малки и големи в Асеновград по време на Маратона на четенето, организиран от общината и културните институции в града. Проявата е по повод 23 април –Световния ден на книгата и авторското право. Пред Туристическия информационен център в града ще се състои щафетно четене на Вазовия роман.

Идеята на организаторите е да се поощри похода на читателите към книгите, за да се върне любовта на хората към хубавото слово и към духовните ценности.

Маратонът стартира в 11 часа. В щафетата ще се включат представители на  общинската администрация, асеновградските читалища, Историческия музей, градската библиотека и Съюза на творците в града. Организаторите са поканили да участват в инициативата също всички училища,  културни институти, читалища и неправителствени организации, съюзи, клубове, медии и редакции, малки и големи фирми, поети и писатели, журналисти, художници, артисти, учени и граждани.

Романът „Под игото“ е избран заради навършването на 135 години от Освобождението на България.

В 16:00 часа ще се състои Детски празник на книгата. Организиран е и базар на книги с автограф на асеновградски творци.Партньори