Skip to Content

„Приказки за Хитър Петър“ - премиера на класа на проф. Боньо Лунгов

Дата на събитието: 
Чт, 19/11/2020 - 19:00 - 21:00

На 19 ноември (четвъртък) от 19.00 ч., класът на проф. Боньо Лунгов ще зарадва публиката на Куклен театър НАТФИЗ с ново заглавие – „Приказки за Хитър Петър“.

 

Спектакълът интерпретира класическите български приказки за емблематичния герой, който се появява в народното творчество още през 16 век.

 

Характерите от различните предания намират сценичните си образи в ярки и неочаквани решения на проф. Боньо Лунгов, доц. д-р Константин Каракостов, ас. Мариан Рангелов и ас. Любомир Генчев. Непознатите за съвременните деца и позабравените от родителите им предмети от стария бит оживяват с лекота в ръцете на студентите. Цървули, кратуна и изкорубена гъдулка се превръщат в куклата на Хитър Петър, бъчва, кратуна с калпак и цървули в образа на Чорбаджията и още, и още… следват въображението на творците и публиката. 

 

„Приказки за Хитър Петър“ носи посланията на авторите си за миналия свят, настоящите хора, а защо не и бъдещите. Готов е да ги сподели с много чувство за хумор, непосредственост и вяра, че се нуждаем от тях.

 

Поради изчерпване капацитета на салона за 19-ти ноември, Куклен театър НАТФИЗ планира съботни представление на 21-ви ноември и 5-ти декември от 11.00 ч., за които все още могат да бъдат намерени места.

 

Заповядайте, защото в салона на Куклен театър НАТФИЗ е безопасно и защото децата ни не бива да живеят в страх.

 

Куклен театър НАТФИЗ спазва всички противоепидемични мерки, предписани от Министерството на Здравеопазването на Република България. 

 

 Носенето на маски в салона е задължително!



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT