Skip to Content

Как да живеем според Dolce Far Niente в „Изкуството да не правиш нищо“ от Софи Минчили

Наръчникът „Изкуството да не правиш нищо“от Софи Минчили ни учи как да изпитваме удоволствие от la dolce vita(ит. – сладкия живот).

По книжарниците излезе „Изкуството да не правиш нищо“ от Софи Минчили – въведение в принципите на италианската лайфстайл философия Dolce Far Niente.

Неделните обеди, ритуалът на пазаруването, сезонното хранене, насладата от прясната паста, пицата, виното и сиренето – това ли са всички аспекти на италианската култура? Какво прави идеята за лято под небето на Тоскана толкова привлекателнa? А Рим – една от най-популярните туристически дестинации? Защо Италия е една от страните с най-висока продължителност на живота в света?

Италианците са овладели изкуството на Dolce Far Niente–буквално „сладостта да не правиш нищо“. Но какво е Dolce Far Niente? Това е способността да позволявате на ума си да се изключи от стреса на забързаната корпоративна среда. Да забравите за малко належащите работни и домашни задачи и да изпитате удоволствието на момента. Да позволите на спокойствието да стане част от живота ви, да се научите да живеете бавно и да оставяте място за насладата.

В „Изкуството да не правиш нищо“ италианската авторка от американски произход Софи Минчили въвежда цял свят в принципите на Dolce Far Niente.

Разделен на три глави – Храна, Семейство и приятели и Свободно време – наръчникът започва от кулинарните изкушения на Италия, учейки ни как да изпитаме напълно удоволствието от това да готвим за себе си и другите. Следват близките хора и колко е важно да живееш живота си, заобиколен от любов. Разбира се, италианците се отнасят много сериозно към свободното си време, затова последната глава ни учи на изкуството да се отпускаме.

Допълнена с редица рецепти за истински традиционен доматен сос, паста и коктейли, снимки от цяла Италия и информация за големи фестивали на кулинарията и италианската култура, книгата на Минчили „Изкуството да не правиш нищо“ни показва как да забавим темпото за един по-пълноценен, по-дълъг и по-щастлив живот.Партньори