Skip to Content

Лятно кино Орфей

„Шекспирин по време на пандемия“ на Теди Москов гостува под звездите на лятно кино "Орфей"

Среща с Георги Господинов на Пловдив чете 2020

Запазете този късен следобед в ранната есен на 2020 г. за един роман, който започва да се сбъдва пред очите ни.

Недялко Йорданов чества 80-ия си рожден ден с музикално-театрално представление в Пловдив

„Две жени без да се брои мъжът“ е името на спектакъла, с който Недялко Йорданов ще отбележи своята 80 -годишнина в Пловдив. Във „фарс мюзикъла“, както е определен от създателите си, участват актрисите Ирен Кривошиева и Роси Русева. Режисьор е Недялко Йорданов, музиката е на Хайгашод Агасян, аранжимент и акомпанимент Жоро Стоев.

Три култови класики на 20-то издание на Филмови Нощи във Филипополис

Легендарните „Криминале“, „Боен клуб“ и „Матрицата“ - 20 години по-късно отново на голям екран на лятната кинопанорама в кино „Орфей“ 

Николай Урумов с "Открит урок за чужденци" в лятно кино "Орфей"

Кои сме "Ние, българите" ще може да научи всеки по време на "Открития урок за чужденци" на 1 септември (вторник) в лятно кино „Орфей” от 20 часа . Урумов ще се превъплъти в професор Мисирков, за да изнесе една публична лекция, в която ще се застъпят много въпроси като "България на три морета и пет ракии", „За ползата от айфоните и вредите от айдуците”, „Америка, България и Деня на неблагодарността ".

Асен Блатечки в комедията "Око под наем" в лятно кино "Орфей

Асен Блатечки е нелеп частен детектив в премиерата "Око под наем" на 6 юни в лятно кино "Орфей" от 21 часа. Вместо типичния мачо, публиката ще види един абсурден, неорганизиран образ - компилация между инспектор Дюдю, детективите Монк, Коломбо плюс мистър Бийн.

Лятна гала на Операта с Орлин Павлов и Еделина Кънева

Любими песни и симфонични пиеси с лятна тематика включва премиерният проект „Не си отивай, лято!” на Държавна опера Пловдив. След успеха на новогодишната гала вечер с Орлин Павлов и Еделина Кънева, изпълнителите са поканени за една по-лежерна вечер под звездите в лятно кино „Орфей”на 28 август от 20:30 часа.  Програмата включва джаз класики като „Summertime” от Гершуин и „Летен вятър” на Франк Синатра в аранжимент за симфоничен оркестър.

Сашо Кадиев и Катето Евро играят пред бъдещите роднини в Пловдив

По желание на зрителите Сашо Кадиев отново ще влудява майка си Катето Евро в комедията „Горката Франция”. Тандемът майка-син идват в лятно кино „Орфей” на 17 юли. Популярната френска комедия за либерлани сексуални нрави и трудното общуване между младежи и възрастното поколение е доказан хит. В представлението участва устатият Сашо Дойнов, който в типичен негов стил раздава „правосъдие” и нонстоп сипе цветущи епитети.

„Филмови нощи във Филипополис“ за 16-ти път в Пловдив

За 16-ти пореден път в града под тепетата ще се проведе eдно от най-популярните и обичани културни събития в Пловдив - лятната кинофиеста „Филмови нощи във Филипополис“. От 10-ти юли до 3-ти август в лятно кино “Орфей” ще бъдат реализирани  48 прожекции с начало 21.10 и 23.30 часа.

В рамките на 24 дни можете да гледате премиери, любими фестивални хитове, световните киношедьоври, балкански комедии и най-обичаните заглавия на българското кино от последната година.

Разпространи съдържание


Партньори