Skip to Content

зала България

Премиера на симфония "Фауст" за два рояла от Лист

В концерта премиерно за България ще прозвучи версията за две пиана (S.647) на Симфония „Фауст“ (S. 108) от Ференц Лист. Тя е изработена от композитора с изключително майсторство – не следва буквално фактурата на оркестровия вариант и така пресъздава в пълнота всички нюанси на симфоничното звучене.

Най-младият концертмайстор на Виенската филхармония Федор Рудин гостува на Софийската филхармония

Най-младият концертмайстор в историята на Виенската филхармония Федор Рудин прави своя дебют като солист на Софийската филхармония

Людмил Ангелов ще свири Концерт за пиано от Мориц Мошковски

Пианистът Людмил Ангелов печели сърцата на меломаните със своята виртуозност и емоционални интерпретации.  Не по-малко известна е и неговата откривателска и изследователска страст.

Аржентинско танго с Мие Мики и Евгени Божанов в зала "България"

Кралицата на акордеона Мие Мими, самобитният пианист Евгени Божанов и квартет "Фрош" се готвят за вълнуваща среща със софийската публика. На 12 юни от 19 ч. в зала "България" те ще представят първия си съвместен проект.

Три премиери за България - концерт на Нов симфоничен оркестър на 27 май

Концерт "Магията на валса"

Стремежът на Фауст към познание, грехопадението му, неистовият инфернален танц на Мефистофел и ангелският хор, прославящ победата над смъртта и спасението чрез чистата любов и вечно женственото в образа на Гретхен (виртуозните валсове на Лист в изпълнение на Янко Маринов

Нов симфоничен оркестър с диригент Борислав Йоцов представя "Стъпки"

Музиката и танцът са едно цяло. Музиката и танцът са вродени способности на всяко човешко същество. Програмата в този необикновен концерт е измислена като танцуващо музикално пътешествие от пиеси, заредени с енергията на своя уникален и характерен стил.   

Sibelius & Rachmaninov - Нов симфоничен оркестър закрива 27-ия си сезон с гала концерт

Гала Концертът на Нов Симфоничен Оркестър очаква своите почитатели на 25 юни от 19:30 ч. в Зала "България".

Закриването на 27-ия сезон ще представи красива и много романтична програма с диригент Петко Димитров.

Добави още снимки: 

Нов симфоничен оркестър с първи концерт за 2018

С голямо нетърпение очакваме предстоящия ни концерт на 24 февруари, събота, в зала “България” от 19:30 ч! Имаме честта да представим на нашата публика дебюта на изключително талантливия млад български виолончелист Михаил Петров.

Разпространи съдържание


Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT