Skip to Content

От страната

VIII Международен фотосалон ПЛОВДИВ 2021

Международен фотосалон Пловдив се провежда за осма поредна година и отново е под патронажите на FIAP, HPS

Източник: 
newsart.net

„Да докоснеш небето“ на ДТ Монтана гостува на крепостта „Баба Вида“.

За поредна година Драматичен театър – Монтана е поканен от Община Видин да гостува със свой спектакъл на сцената на крепостта „Баба Вида“.

На 29 юли от 20,00 часа монтанската трупа ще представи най-новия си спектакъл „Да докоснеш небето“. Той е комедия по разказа на Леон Митрани „Лунатици“, режисьор е Альоша Бехар, а в ролите публиката ще види Тихомир Иванов и Стефан Милков.

Българо-италианският проект „Данте между рая и ада“ от Иглика Пеева с премиера в Русе

С „ДАНТЕ МЕЖДУ РАЯ И АДА“  от Иглика Пеева завършва инфарктният, пандемичен сезон на Театрална школа „АРТИСТИСИМО“ – Русе с премиера на 10 юли от 19 ч. във Военен клуб - Русе.

Как е изглеждал Куклен през годините - събират стари снимки за изложба

Как е изглеждал Куклен през годините ще покажат в изложба по повод 20

годишнината от обявяването на Куклен за общински център.

В Яворово възстановяват обичая “Вдигане на куните“

Община Куклен, кметство с. Яврово, църковното настоятелство на селото и читалище „Пробуда-1923“ канят всички жители и гости на общината на празника на село Яврово, за да присъстват на древния обичай “Вдигане на куните“, познат още като „Черковане“.

В 10.00 часа иконите ще бъдат изкарани от църквата и ще започне

ществието до параклиса „Св.св.Константин и Елена“. След молебствието и специалните ритуали по маршрута, в центъра на Яврово ще има курбан за здраве и музикална програма с начален час 16.00 часа.

 

„Шекспирин по време на пандемия“ на Теди Москов гостува под звездите на лятно кино "Орфей"

„Прилепът“ ще гостува в Монтана

Оперетата от Йохан Щраус – син „Прилепът“ ще гостува на 02 юни от 19,00 часа в Монтана. Режисьор на спектакъла е Гълъб Бочуков, диригент-постановчик е Игор Богданов, а диригент – Васил Вълчев.

В постановката участват солисти, актьори, оркестър, хор и балет на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ Велико Търново.

Честване на Никола Симов - Куруто в Славейковото училище

През 2021г. отбелязваме 145 години от  Априлското въстание и гибелта на Никола Симов – Куруто, знаменосецът на Ботевата чета. По този повод Регионален исторически музей – Търговищепредставя изложбата „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!”.

Разпространи съдържание


Партньори