Skip to Content

Опера

Майсторски клас за оперни диригенти на Маестро Деян Савич

От 8 до 19  февруари Държавна опера - Стара Загора е домакин на Майсторския клас по оперно дирижиране под ръководството на сръбския диригент Деян Савич. Организацията и провеждането на майсторски класове на изтъкнати певци, музиканти и балетмайстори е неизменна част от репертоарната политика на театъра.

Варненският драматичен театър започва 2021-ва с "Отело"

Театралният афиш започва на 13 януари, 19.00, Основна сцена, с постановката на „Отело“ от Шекспир, която е част от програмата за 100-годишния юбилей на Варненския театър.

За първи път в България „Електра“ от Рихард Щраус

Премиерните спектакли са на 26 и 29 ноември 2020 г.

За първи път в България почитателите на оперното изкуство ще имат възможността да се насладят на операта „Електра“ от Рихард Щраус. Идеята за реализацията на постановката е на Пламен Карталов. Така Софийската опера ще се присъедини към най-престижните оперни театри в света, които имат в репертоара си модернистичната творба на Рихард Щраус.

Дългоочакваната премиера на „Атила“ е на 8 август в Стара Загора

Дългоочакваната премиера на спектакъла на операта „Атила“ от Джузепе Верди ще се състои на 8 август на сцената на Античния форум „Августа Траяна“ в Стара Загора. „Атила“ на Държавна опера-Стара Загора и Театро Лирико-Каляри, Италия е уникална за България от подобен род сътрудничество нова продукция, която се подготви, за да бъде представена на двете партньорски сцени.

Старозагорската опера отбелязва 95-та си годишнина с празничен концерт

С пищен концерт, който ще се състои на 1 юли от 21.00 часа на Античния форум „Августа Траяна“, Старозагорската опера ще отбележи 95 години от създаването си. Концертът е с участието на тенора Камен Чанев и на примата Веселина Кацарова, артистичен директор на Операта, която пристига специално за събитието.

Втори международен гастрол на Държавна опера Варна с „Бохеми“ от Пучини

Очаквайте в  СПОДЕЛЕНИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯНА 7.05.2020 ОТ 19 ч. запис от представлението в FORESTNATIONAL, Брюксел от 2018 г.!

Суперпродукцията „Набуко“ от Верди в Страстната седмица

На 16 април 2020, 19.00, Театрално-музикален продуцентски център Варна ще поднесе на почитателите на оперното изкуство streaming на суперпродукцията „Набуко“ от Верди, с която на 21 декември 2018 година Държавна опера Варна спечели овациите на 5 000 зрители в най-голямата зала на Брюксел Forest National. Това е първият международен гастрол, който екипът на оперния театър включва в своите „Споделени представления“. Видеозаписът с няколко камери дава възможност постановката да се проследи в детайли.

See video

ДОН ЖУАН от Моцарт на 13 март и 15 март

На 13 и 15 март Софийската опера и балет кани почитателите си на операта „ Дон Жуан ” от Волфганг Амадеус Моцарт, чиято премиера беше през 2019 година.

Разпространи съдържание


Партньори